keskiviikko 1. elokuuta 2018

Kauppakatsaus: Savonlinnan Muotikuu

Tervetuloa Street Fashion Finlandin blogiin!
Päivi tässä ylläpidosta kirjoittelee.


Olen asunut Savonlinnassa yhdeksän vuotta. Muutin tänne vuoden 2009 alussa ja 2017 loppuvuodesta palasin takaisin kotiseuduilleni Kouvolaan. Nyt kun olen jälleen Savonlinnassa kesätöiden muodossa, olen innostunut kaikesta vaatteisiin ja pukeutumiseen liittyvistä jutuista, joita linnakaupunki pitää sisällään.

Erään vaatekaupan näyteikkunassa komeilevat vaatteet ovat aina houkutelleet minut astumaan ovista sisään tai vähintäänkin hidastamaan askeleitani. Tässä artikkelissa käymme katsomassa millaisia asuja pitää sisällään pääkadun varrella sijaitseva Muotikuun myymälä. Savonlinnan Muotikuu sijaitsee osoitteessa Olavinkatu 41. Kauppoja on kaksi vierekkäin ja niihin molempiin kuljetaan omasta ovesta.


Muotikuu Oy on suomalainen vaatealan yritys. Ensimmäinen myymälä avattiin Turkuun vuonna 1996, ja nykyisin Muotikuu löytyy myös Helsingistä, Oulusta, Jyväskylässä, Tampereelta ja Savonlinnasta. Muotikuun oma mallisto valmistetaan Suomessa ja myynnissä on näiden lisäksi tyylikkäitä vaatteita ja asusteita eurooppalaisilta brändeiltä.

Myymälässä tapasin muotisuunnittelija Jaana Varkki-Terhon, kuka esitteli minulle asiantuntevasti kaupan valikoimaa. Koko henkilökunta oli todella ystävällistä ja vierailusta jäi hyvä mieli :). Tämä tukee yrityksen periaatetta suosia hyväntuulisuutta ja iloa pukeutumisessa. Valikoima koostuu naisten vaatteista, jotka sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Teemat vaihtelevat hauskoista mutta tyylikkäistä käyttövaatteista dramaattisiin pitkiin pukuihin, leikkimielisistä ja värikkäistä asuista katu-uskottaviin takkeihin. Keskustelussa nousi esille sellaisia teemoja kuin ekologisuus ja miten muoti on kaikille ikään katsomatta - jotkut saattoivat pistää merkille 14.7 ilmestyneen Helsingin Sanomien kannen ;).


100 % kawaii -tyyliin sopiva Muotikuun tyllihame on valmistettu ylijäämä tyllipaloista.Kysyin paljeteista ja sain kuulla, että tyylikkäästi käytettyinä ne ovat aina muodissa.Tämä mekko on suosikkini <3.

Kiitos lukemisesta ja kiitos yhteistyöstä Muotikuu!

- Päivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti