lauantai 28. heinäkuuta 2018

Roihuvuoren Hanami 19.5.2018

Tervetuloa lukemaan Street Fashion Finlandin kuulumisia Roihuvuoren Hanamista!

Artikkelin on valokuvannut ja kirjoittanut ylläpidosta Päivi (+ Pedro, kuka otti pukukilpailusta kuvia Päivin ollessa lavalla)


Roihuvuoren Hanami järjestettiin lauantaina 19.5.2018 Roihuvuoren kirsikkapuistossa Helsingissä klo 12:00 -18:00. Hanami on Japanista lähtöisin oleva juhla, joka sijoittuu kevääseen kirsikkapuiden kukkimisen aikaan. Ihmiset kokoontuvat puistoihin ihastelemaan kukassa olevia puita ja nauttimaan olostaan. Valitettavasti Suomen lämmin kevät oli saanut sen aikaiseksi, ettei suurimmassa osassa puita ollut enää kukkasia, mutta puuttuvat kukat korvasi hyvä festivaali ilmapiiri. Lämmin ja aurinkoinen sää suosi koko päivän ajan.Street Fashion Finlandilla oli miitti hanamissa. Pidimme tukikohtaa ylärinteellä puiden varjossa. Miittiin olivat tervetulleita kaikki katumuotia harrastavat ja aiheesta kiinnostuneet henkilöt. Hanamiin ei tarvitse pukeutua mitenkään erikoisesti ja suurin osa kävijöistä oli käyttövaatteissa, mutta heidän lisäksi paikan päällä oli paljon katumuotiharrastajia, perinteisiin japanilaisiin vaatteisiin pukeutuneita henkilöitä ja roolipukuihin/cosplayasuihin sonnustautuneita harrastajia. Hanamia vietettiin piknik -tunnelmissa, joten mukaan kannatti varata eväät ja viltti jonka päällä istua. Hanamissa järjestettiin ohjelmaa kahdella pienellä lavalla ja paikan päällä oli erilaisia aiheeseen liittyviä näytteillelaittajia. Löytyi kamppailulajeja, tanssia, sirkusta, teetä, koiria, laulua ja musiikkia, kirsikankukkakuningatar sekä pukukilpailu. 
Leikkimieliseen pukukilpailuun kutsuttiin mukaan 15 osallistujaa, joista viisi palkittiin erilaisissa kategorioissa.

Seuraavaksi muutamia asukuvia tapahtumasta! Valokuvaaminen oli hiukan hankalaa, koska ihmisiä oli paljon ja auringonpaiste kirkas. Kovassa hälinässä tuppaa myös unohtumaan, että meillähän on kamera mukana! Jos haluaa tulla valokuvatuksi tänne blogiin tai sivustoillemme, kannattaa rohkeasti nykäistä hihasta jotakuta ylläpidosta asian suhteen. Yleensä kuvat ottaa Päivi. Oma aktiivisuus kannattaa myös miiteissä, eli kun saapuu reippaasti paikalle, esittäytyy, laittaa puhelin vähäksi aikaa laukkuun ja juttelee paikalla olevien ihmisten kanssa, varmasti saa uusia tuttavia :). 

@mawetsu


@ansanennn


Essi (@esshieru) ja Omppu (@omenatee)


@babyellli ja @qksksf
Satu (@mytwistedtwinsister)
Kiitos lukemisesta!

- Päivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti