tiistai 8. toukokuuta 2018

Asema muotinäytös 14.4.2018

Tervetuloa lukemaan Street Fashion Finlandin blogia!
Tänään lähdetään muotinäytökseen.

Artikkelin on kirjoittanut ylläpidosta Päivi.


14.4.2018 Helsingissä Vapaan taiteen tilassa järjestettiin Asema -niminen muotinäytös, joka esitteli Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun muodin ja puvustuksen opiskelijoiden töitä. Näytöksen järjestämisestä vastasi TIKKI-kollektiivi. Näytteillä oli 11 opiskelijan suunnittelemia ja valmistamia asuja, ja yksi näistä suunnittelijoista olin minä. Erinomainen tilaisuus saada myös vähän backstage materiaalia virallisten näytöskuvien lisäksi!

Valokuvat: Jussi Puuri


Muotinäytöksen järjestäminen on iso homma ja pitkä prosessi riippumatta siitä, onko kyseessä opiskelijoita vai ammattilaisia. Näytöspäivää varten ei tarvita pelkästään malleja ja asuja, vaan myös henkilöitä pukemaan ja meikkaamaan heitä. Tarvitaan näytöspaikka, musiikkia ja valoja. Tarvitaan kampauksia, kenkiä ja meikkejä. Jonkun täytyy suunnitella mistä, miten ja milloin kävellään, ja tietenkin olisi hyvä saada valokuvaajia ja videokuvaajia paikan päälle näytökseen. Muotinäytökselle tehdään mainos ja kutsut. Kymmenet asut, tarvikkeet ja henkilöt siirretään näytöspaikalle, ja siellä järjestäydytään niin, että kaikki sujuisi mahdollisimman vaivattomasti. Näytöspäivää varten tarvitaan myös ruokaa, kahvia ja jotakin mitä kilistellä onnistuneen näytöksen kunniaksi ^^. 


Muotinäytöspäivät ovat pitkiä. Malleille tehdään meikit ja kampaukset, sovitetaan viimeiset asut ja harjoitellaan näytöksen koreografia. Suunnittelijat päättävät millaisen lookin he haluavat malleilleen. Vaaterekkien vieressä näkyy paljon kuvia ja tekstiä. Suunnittelijat jättävät kuvat asuistaan, ja näistä kuvista pukijat näkevät, mitä osia asuun kuuluu ja miten puvun kuuluu olla mallin päällä ennen lavalle menoa. Vaikka catwalkilla kävellään rauhallisesti, monesti backstagella malli pistää juoksuksi jotta uusi asu ehditään vaihtaa päälle ajoissa. Olen ollut mukana näytöksissä mm. mallina, pukijana ja kerran meikkaajana. Viimeisin näytökseni oli 27. päivä ja siellä olin mallina.  Helsingissä pääasiallinen tehtäväni oli ajaa autoa, mutta tietenkin kaikki pyrkivät aina auttamaan kaikessa mahdollisessa ^^. Muotinäytöstä on hyvä tehdä kun on hyvä porukka ympärillä!

Ja sitten itse näytöksen pariin! Jokainen suunnittelija esitteli 3-5 asua sisältävän malliston. Tämä artikkeli sisältää poimintoja koko näytöksestä. Lisää kuvia suunnittelijoiden töistä löytää, kun klikkaa heidän nimeään. 


Edeltäjä


Elämä


ICD-10 F3


BONDITCH


Nervousal


Kabukimono


Benita Leppänen 
Rihmankiertämä


Oddginary


AromOodi syksylle


Ja tässä vielä video muotinäytöksestä (sisältää kaikki näytöksessä esitellyt asut):Kiitos lukemisesta!
- Päivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti