lauantai 3. maaliskuuta 2018

Yukicon 2018 ja Street Fashion Finlandin miitti

Tervetuloa lukemaan Street Fashion Finlandin conikuulumisia!

Tänään lähdemme Helsinkiin Yukiconiin. Minä olen Päivi Striittiksen ylläpidosta. Olen valokuvannut ja kirjoittanut tämän artikkelin. 


Yukicon 2018 järjestettiin kaksi viikkoa (17.-18.2.) sitten Helsingin Messukeskuksen Kokoustamolla. Nyt jo viidettä kertaa järjestetty Yukicon on vapaaehtoisvoimin pyörivä pääsymaksullinen anime- ja videopeliaiheinen tapahtuma. Yukiconin ohjelmaan kuului mm. luentoja, peliturnauksia, myyntipöytiä, kunniavieraita, kirpputori, anime music video -kilpailu, cosplay- ja cosplayvalokuvakilpailu, avaruussimulaatio (interaktiivinen tietokoneroolipeli), karaokea... Yukicon 2018 teema oli Magic Kingdom - taianomainen valtakunta. 


Yukiconista sai varata miittitilan ja -ajan. Striittis tarttui tähän välittömästi ja varasi Yukiconissa vieraileville katumuotiharrastajille kohtaamispaikan. Street Fashion Finlandin miitti järjestettiin sunnuntaina 18.2 huoneessa 301 maagisessa kolmannessa kerroksessa. Miitti alkoi 13:00 - 13:00 paikalla oli vain neljä henkilöä. Hikitippa otsalla meille selvisi, että anime music video -kilpailu oli päässyt vähän venähtämään ja miittiin tulijoita oli vielä siellä. Vartin yli paikalle saapui joukko katumuotiharrastajia. Pikku hiljaa miittitilaan saapui lisää, ja lopulta miitissä oli 22 henkilöä ^^ <3! Pelkäsimme 3. kerroksen olevan vähän hankala paikka löytää, mutta opastus pelasi ja ainakin nämä 22 henkilöä pääsivät perille. 


Miitti kesti 13:00 - 14:45. Satu oli varannut miitin alkuaskarteluksi nimikyltin tekemistä. Tarjolla oli värikkäitä papereita, tusseja, kyniä ja tarroja joiden avulla pystyi tekemään itseään esittelevän paperiläpyskän. Paljon hyväntuulista naurua ja jutustelua. Jahka nimikyltit olivat riittävän pitkällä, kaikki saivat kertoa keitä ovat, mistä ovat tulleet ja mistä pitävät katumuodissa. Oman itseni esittely meni vähän pipariksi. Tajusin, etten ollut pukeutunut yhtään itselleni tyypillisesti. Ennen Yukiconia minulla oli vähän kiirettä lauantain cosplayasujen kanssa, miksi en ajattelut sunnuntain katumuotiasuani liikaa. Otin mukaan värikkään asukokonaisuuden, joka itse asiassa kuuluu siskolleni Satulle. Joten siinä vaiheessa kun piti kertoa omasta tyylistään, aivot tuuttasivat tyhjää, koska vaatteet päällä eivät olleetkaan omat 0_o. Näinkin voi nähtävästi käydä.


Kaikesta huolimatta päivän asuni koostui siskolleni valmistamista ravehousuista ja laukuista (kangaskassi ja reppu). Suurin osa koruista on siskoni tekemiä. Keltaiset lonkerokorvakorut ovat Talking To Myself. Piikkilippis ja Bakugan T-paita ovat ostettu kirpputorilta. Glittertennarit on Savonlinnasta pienestä muotiputiikista. Päivän asukokonaisuuden teemoja olivat rave ja Bakugan.


Miitti loppui noin 14:30. Kiitos kaikille miittiin osallistuneille henkilöille <3! Asukuvat on lähetetty Instagramiin ja jos et ole vielä saanut omiasi, ota yhteyttä sähköpostiimme streetfashionfinland@gmail.com


Ja nyt conikuvia ja asukuvia!
Asukuvien julkaisuun on pyydetty niissä esiintyviltä henkilöiltä lupa. 

Satun asukokonaisuus koostui Ateljee Kaisa Turtiaisen tunikasta ja värikkäistä asusteista. Peruukin hän on itse muotoillut ja kihartanut. Satu on yksi Striittiksen ylläpitäjistä. Mayu (Instagram @mayuhere) kertoo Yukiconissa olleen aivan mahtavaa ja sen kohokohtana uudet kaverit ja Street Fashion Finlandin miitti. Mayu on aloitteleva katumuotiharrastaja Porista ja tällä hetkellä hän suosii pukeutumisessaan todella paljon liilaa väriä. Hanna (IG @hanna.aws) kertoo Yukiconissa olleen todella kivaa ja odottelee jo innolla seuraavaa conia. Yleensä Hanna pukeutuu hameisiin. Arkena hän on melko mustavalkoinen, mutta katumuodissa pastelligootti kiinnostaa. @qksksf yhdistelee erilaisia tyylejä mielialansa mukaan: "Tykkään siitä, että voin pukeutua joka päivä eri tavalla". @sammunut on sitä mieltä, että Yukicon oli mahtava coni!


Omoi
Tiia (@tiia_tina_rainbowgirl) kertoo Street Fashion Finlandin miitin olleen todella upea. Fiilis oli mahtava ja iloinen! Tiian hempeä asu sai inspiraatiota sunnuntaiaamun aurinkoisesta säästä. 


Hiekkakakku
@hearteyes.exe


Hiekkakakku
@namikolinx kuuluu myös Street Fashion Finlandin ylläpitoon


Satun skräppikirjan Yukicon sivut
@_kawaii_nekochan pukeutuu pastellinvärisiin vaatteisiin. Hänen tyyli saa vaikutteita fairy keistä ja yume kawaiista.


@yumikoprincessx @haruka_rose_official @hanna.aws @_kawaii_nekochan@ddreamych kertoo tyylinsä olevan aika sekalainen mutta pastellinsävyinen. Hän tykkää käyttää paljon asusteita.Sen pituinen se! Kiitos lukemisesta ja iso kiitos kaikille, ketkä antoivat asukuvansa julkaisuun <3!
- Päivi

2 kommenttia:

  1. Pidän kovasti näistä blogipostauksista~! Vaikka välillä käynkin vilkaisemassa tuolla instagramin puolella niin näistä saa aina paljon enemmän irti. Tästäkin postauksesta sain inspiraatiota ja muistutuksen siitä että itsekin voin pukeutua juuri niinkuin haluan^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos MintC! Yritämme päivittää jatkossakin blogia inspiroivalla materiaalilla erilaista tapahtumista ja pukeutujista. Tsemppiä ja muista aina olla oma itsesi!

      Poista