lauantai 9. joulukuuta 2017

Joulukalenteri: Luukku 9

Moikkatimoi! Satu tässä!


Tässä joulukalenterin luukussa esittelen miten pitkään peruukkiin voi tehdä hauskan ponihännältä näyttävän kampauksen. Useimmat meistä, ketkä käyttävät peruukkeja osana pukeutumistaan, tietävät tunteen, kun pitkä peruukki on hetken aikaa kaunis ja suora ja kohta jo takussa. Monet myös tietävät, että ponihännän harjaaminen pitkään peruukkiin on työlästä, koska hius voi olla hyvin liukasta ja peruukin verkko pyrkii helposti näkyviin.

Minä kuulun tähän ihmistyyppiin, kenelle ei pitkät hiukset sovi. Ei edes peruukkina. Minun pitää aina miettiä millaisen kampauksen teen pitkään peruukkiin tai vähintään mitä hattua käytän sen kanssa, koska täysin raakana päähän vedetty pitkä peruukki ei yksinkertaisesti toimi. Tykkään silti tilata pitkiä peruukkeja, koska niihin saa tehtyä erilaisia kampauksia helpommin kuin lyhyisiin.

Jos joku nyt miettii, millaiset hiukset minulla on peruukin alla, niin vaaleat ja todella lyhyet.


Aloitan valitsemalla pitkän peruukin. Peruukin ei ole pakko olla kihara. Laitan peruukin hyvään kampauspäähän.


Lähden letittämään peruukkia kohti toista pään sivua. Sinun ei ole pakko jättää sivuille hiuksia, mutta minä nyt jätin. Nostan letin peruukin sivuun ja laitan hainhampaalla kiinni. Letin tarkoitus on pitää hiukset koossa, koska jos yrittäisin nostaa hiusta pään sivulle sellaisenaan, hiukset vain karkailisivat hainhampaasta ja koko kampaus purkuisi. En vedä lettiä liian tiukasti ylös, koska muuten peruukki alkaa nousta niskasta. Kiinnitän hainhampaan puoliksi lettiin ja puoliksi niskan puolelle jääviin hiuksiin, koska näin hainhammas ei näy edestä ja kampaus pysyy tukevana, koska koko letti ei täytä hainhampaan suuta ja näin ollen vähennä pitoa muusta hiuksesta. Hienoimmissa kampauksissa minä en halua hainhampaan näkyvän ollenkaan ja ompelen letin kiinni pään sivuun.


Lopuksi kampaan peruukin siistiksi edestä ja minulla on kampaus, mikä näyttää siltä kuin olisi tehnyt pään sivulle ponihännän.


Seuraavaksi haluan lisää hiusta peruukkiini, joten aloitan laittamalla ensin toisen peruukin telineeseen.


Laitan sinivaaleanpunaisen peruukin persikan värisen peruukin päälle. Koska persikan värinen peruukki on aika lyhyt, minun täytyy tarkistaa huolellisesti, ettei lyhyet hiukset sojota pitkän peruukin alta. Jos persikan värinen peruukki olisi pitkä, antaisin sen valua vapaana esiin ja letittäisin yhteen päällimmäisen peruukin kanssa. Usein ompelen peruukit yhteen parilla pistolla päälaelle.


Seuraavaksi teen saman kuin ensimmäisessä ohjeessa, eli nostan letin ylös ja kiinnitän hainhampaalla. Tällä kertaa käytän hainhammasta, missä on jo valmiiksi persikan väristä hiusta kiinni. Yksittäisiä clip on -jatkeita pystyy hankkimaan siinä missä kokonaisia peruukkeja, mihin kuuluu yksi tai kaksi clip on -jatketta. Clip on -jatkeilla on helppo tehdä mm. ponihäntiä ja saparoita peruukkiin. Vaihtamalla clip on -jatkeen paikkaa voi muokata kampaustansa. Tässä tapauksessa minä tuon lisää väriä peruukkiin käyttämällä eriväristä hiusta kuin mitä päällimmäinen peruukki on.


Viimeiseksi minä kampaan hiukset nätisti yhteen ja minulla on kirjava peruukki muhkealla pään sivuun tulevalla ponihännällä. Haron otsahiuksia hieman sivuun, jotta persikan värinen peruukki pääsee alta esiin. Persikan värinen peruukki antaa värin lisäksi myös kokoa peruukin päälakeen, koska jos peruukissa on todella iso ponihäntä, täytyy myös päälaessa olla tavallista enemmän kokoa tasapainon säilyttämiseksi.

Pään sivulla oleva ponihäntä vetää peruukkia hieman vinoon. Pidä peruukissa olevat remmit tiukalla, jotta peruukki pysyy koko ajan tukevasti ja suorassa päässäsi. Itse käytän usein hiuspantaa peruukin päällä. Mitä korkeammalle saat ponihännän nostettua, sitä paremmin peruukin tasapaino säilyy.

Tätä vaikeampi ei tämä ohje ollut. Seuraavaksi luvassa muutamia tarjoiluehdotuksia, mitkä pystyy tekemään tätä ohjetta soveltamalla.


Ylimmässä rivissä olen tehnyt letit molemmille pään sivuille ja nostanut ne ylös saparoiksi. Toisessa on saparot auki (kuten näkyy, saparoista ei tule kovin muhkeita) ja toisessa kiersin saparot söpöiksi palloiksi. Tällaiset kampaukset ovat hyvä tapa suojella pitkää peruukkia takkuuntumiselta, koska peruukin hius on päälaella suojassa, eikä muhjuuntumassa selkää vasten.

Keskimmäisessä rivissä olen pukenut kaksi pitkää peruukkia päällekäin. Olen letittänyt peruukit ohjeen mukaisesti ja nostanut pään sivulle hainhampaalla ylös. Olen myös kihartanut molempiin ponihäntiin korkkiruuvit, mutta tätä ei ole tietenkään pakko tehdä. Minä nyt vain satun pitämään kiharoista. Mikäli aikoo lähteä kihartamaan peruukkia, niin pitää muistaa tämän olevan melko rankka toimenpide peruukille. Omaa pitkäikäiseksi suunniteltua suosikkiperuukkia ei kannata lähteä kihartamaan, koska jatkuva harjaaminen, lakkaaminen, kihartaminen ja peseminen syö peruukkia nopeasti.

Alimmassa rivissä olen käyttänyt vaaleanpunaista clip on -jatketta. Vasemmalla clip on toimii yksittäisen peruukin kanssa. Oikealla clip on -jatke on kiinnitetty turkoosiin peruukkiin, missä on myös kiinni lila otsahiusjatke.

Tässä kaikki tällä kertaa! Seuraavassa luukussa esittelen jouluisen värisen peruukin ja jatkamme ponihäntien tekoa tällä kertaa lyhyeen peruukkiin.

T: Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti