maanantai 4. joulukuuta 2017

Joulukalenteri: Luukku 4

On 4. päivä joulukuuta! Avataan uusi kalenteriluukku! 

Tämän päivän luukusta paljastuu käsityöohje. Jos luukun nro. 2 puhelinlaukun tekeminen tuntui vaikealta, niin tämä ohje sopii kaikentasoisille nappinippailijoille! Ohjeen on valmistanut Street Fashion Finlandin  ylläpidosta Päivi. 

 Tässähän minä ^_^.

Koska pienet yksityiskohdat ovat asukokonaisuuksien mukava mauste, valmistamme kangaspinssin! Kangaspinssi on vakiokamaa Street Fashion Finlandin työpajoissa. Järjestämme "Katumuodikas asuste" -työpajoja coneissa ja tapahtumissa. Edellinen oli Japanipäivässä Jyväskylässä. Ohjatussa työpajassa pääsee pientä pajamaksua vastaan askartelemaan ja ompelemaan asusteita oman pukeutumisensa tueksi. 


Välineet:
- Sakset
- Ompeluneuloja ja nuppineuloja
- Ompelulankoja
- Mittaus- ja merkkausvälineet
- Silitysrauta ja -lauta. Selvitä missä lämpötilassa valitsemasi kangas silitetään!
+ valkoista tai mustaa akryylimaalia
+ mahdollisesti kuumaliimaa


Materiaalit:
- Kangasta pinssiin
Suosittelen materiaaliksi joustamatonta tai vain vähän joustavaa kangasta. Jos materiaali on ohutta tai joustavaa, siihen voi silittää tukikankaan kiinni.
- Pitsiä (40 cm riittää isoon pinssiin)
- Pitsiä
- Pinssi
- Koristeluun tarvikkeita

LUE OHJE KOKONAAN ENNEN TYÖSKENTELYN ALOITTAMISTA!


Valmistamme ison pinssin, johon tulee keltainen dinosaurus. Pinssin ympärille laitamme kaksi kerrosta pitsiä. Ennen kuin leikkaat kangasta, varmista, että valitsemasi kuvio varmasti mahtuu valitsemaasi pinssiin. Älä myöskään leikkaa kuviota keskeltä kangasta, vaan kankaan laidasta. Kangasympyrän pitää olla vähintään 1 cm leveämpi kuin pinssi, jonka päälle se tulee.  

Aloitetaan työskentely valmistelemalla pinssi. Pinssipohjia kangaspinssejä varten voi etsiä kirpputoreilta. Maalaa pinssi akryylimaalilla valkoiseksi jos teet vaalean pinssin, ja mustaksi jos aiot tehdä tumman pinssin. Pinssin maalaaminen estää, ettei pinssissä oleva kuva näy vahingossakaan kankaasta lävitse.


Jahka maali on kuivunut, kangas voidaan kiinnittää pinssin päälle. Harsi käsin pitkää tikkiä kangasympyrän ympäri. Laita  pinssi kankaan keskelle ja kiristä. Päättele lanka ja näin helposti kankaalla päällystetty pinssi on valmis.


Mutta jotta tämä ei olisi liian helppoa, laitamme pitsiä kangaspinssin ympärille (jos ei halua pitsiä, tietenkin voi tehdä pinssejä ilmankin!). Ompele pitsin päät yhteen käsin tai ompelukoneella niin, että pitsinauhasta tulee ympyrä. Harsi käsin pitkää tikkiä pitkin pitsin alalaitaa koko matkalta. Kiristä pitsistä sopivan kokoinen ympyrä ja päättele lanka. Huolehdi siitä, että pitsi rypyttyy tasaisesti koko pitsiympyrän matkalta. Pitsiympyrän täytyy olla vähän pienempi mitä pinssi on. 


Aseta pitsiympyrä kangaspinssin pohjaa vasten. Ompele pitsi käsin kiinni kankaaseen. Jos käsinompelu ei houkuttele, pitsiympyrän voi myös liimata kiinni. Lopuksi pitsin voi vielä halutessaan ommella pinssin laitaan kiinni (viimeinen kuva).


Pinssiä voi koristella ompelemalla siihen nauhoja, rusetteja tai helmiä. 
Tämän vaikeampaa tämä ei ollut!


Pinssejä voi tehdä todella paljon erilaisia, koska pinssejä löytyy useammassa eri koossa ja kankaita on maailmassa lukematon määrä. Jos ei löydä kangasta kivoilla kuvioilla, voi pinssin tehdä yksivärisestä kankaasta ja koristella sen nauhoilla, helmillä ja decoden -tarvikkeilla.

Muistakaa, että kun tehdään käsitöitä, lopputulos saa olla käsintehdyn näköinen! 
Kiitos lukemisesta!

- Päivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti