sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Joulukalenteri: Luukku 24

On aika avata Street Fashion Finlandin joulukalenterin viimeinen luukku!


Ylläpito haluaa toivottaa kaikille rauhallista joulua ja kertoa hiukan omia joulukuulumisiaan:

Päivi ja Satu

Kumakumaconin maskottiperheestä MamaKuma (Satu), vauvakarhu SaKuma ja HimeKuma (Päivi)
Kirjoitamme tämän yhdessä, koska olemme kaksosia ja joulumme on todella samanlainen. Meidän perheessä ei juhlita joulua (olipa miellyttävä avauslause, mutta se on totuus...). Meillä ei ole sellaisia asioita, kuin joulukuusi tai lahjapaketteja. Olemme viettäneet kaikki joulut kotona vanhempiemme luona. Jouluna käymme viemässä haudoille kynttilöitä ja syömme jouluruokaa. Ne ovat kivoja tapoja, juhli joulua tai ei :). 


Viimeksi koristelimme joulukuusen 11.-12.11.2017 järjestetyssä Kumakumaconissa. Pidämme selviytymispelejä coneissa, ja Kuman teema oli joulu. Kuten peleissämme vierailleet henkilöt tietävät, selviytymispelit vaativat ongelmanratkaisutaidon lisäksi kylmähermoisuutta: Pelit osaavat olla hyytävän pelottavia - jopa jouluinen peli. Kumakumaconin selviytymispelin kokemisen jälkeen ei yhtään ihme, jos joulupukin näkeminen saa kirkumaan kauhusta ja latvatähden asettaminen kuuseen tuntuu ahdistavalta.


Päivin lempiruokaa on riisipuuro ja hän rakastaa joulutorttuja. Satu vuorostaan pitää kinkusta. Olemme jouluruokaisia ympäri vuoden :D.

Mikä on mielestänne parasta joulussa? 

Päivi: Minun mielestä joulunajassa on parasta se, miten ihmiset herkistyvät. Muistamme toisiamme viimeistään jouluna. Tuomme valoa pimeän keskelle koristelemalla talomme, ikkunamme tai vähintään kuusen pihalla. Ihmiset kokoontuvat yhteen markkinoille ja kirkkoihin luomaan joulun henkeä.

Satu: Minusta joulukuu on joulussa parasta, koska silloin tapahtuu niin paljon enemmän kuin yleensä. Äkkiä kaikkialla on kaikenlaisia toreja, myyjäisiä, juhlia ja tapahtumia. Syitä laittaa nätit vaatteet päälle ja poistua neljän seinän sisältä löytyy vaikka kuinka! Vaikka joulu on toki stressaavaa aikaa osalle ihmisistä, niin monet tulevat myös valtavan iloisiksi ja tuttavallisiksi jouluna. Ihmisissä herää ihan erilainen leikkimieli jouluna. Huono puoli on se, että kaikesta näkemästään tulee helposti ajatelleeksi, että ostan tuon sitten vasta alennusmyynneissä.

Mitä toivoitte joululahjaksi?

Päivi: Saan joululahjoja vain ystäviltäni. Minua kannattaa aina lahjoja kabuki ja Twisted Sister -jutuilla! Valitettavasti kyseisiä ei saa lähimarketista, joten olen tehnyt minulle lahjojen antamisesta sopivan haasteellista :´D.

Satu: Minua saa aina lahjoa Milla-pupuilla ja Lalaloopsy-nukeilla, mutta erityisesti niillä, mitä olen toivonut. Tänä jouluna meille saapui melkein roskikseen päätynyt nukke-parka, kuka sai Päivin käsittelyssä itselleen uuden hameen ja kaulaliinan kadonneiden tilalle.


Tänä jouluna toivoin erityisesti Beyblade Burst -pussilakanasettiä, koska minusta piirroshahmojen kuvilla varustetut pussilakanasetit ovat ihania <3. Parempien ideoiden puutteessa olen muistuttanut siitä, että pyyhkeet, lakanat ja musta tee ovat aina tervetulleita.


Mikä oli parasta kuluneessa vuodessa?

Päivi: Tänä vuonna tapahtui paljon kivoja asioita: Olin Japanissa kuukauden verran, sain uusia ystäviä, kävin useissa kuvauksissa... Parasta on kuitenkin se, että vaihdoin maisemaa. Muutin noin viikko sitten Kouvolaan. Vuoden alussa aloitan koulun täällä. Viihdyin hyvin Savonlinnassa, mutta arki alkoi olla siellä liian yksitoikkoista. En halunnut jäädä paikoilleni pyörimään, joten menin pääsykokeisiin ja nyt odotan innolla mitä tuleva vuosi tuo tullessaan! Tämä oli hyvä päätös.

Satu: Katumuoti on minulle henkireikä, joten on ollut hienoa pystyä yhdistämään se niin moneen elämäni asiaan. Katumuoti oli mukanani Japanissa vuoden alussa, ja katumuoti sai minut kokoamaan ihmisiä yhteen ja aloittamaan Street Fashion Finlandin. Katumuodin avulla olen löytänyt tänäkin vuonna uusia ystäviä. Minne vain menenkin ja mitä vain teenkin, harrastukseni ja elämäntapani seuraavat aina mukanani tekemässä muistoistani entistäkin erityisempiä.


Mitä toivotte seuraavalle vuodelle?

Päivi: Toivon, että seuraavana vuonna saan vaatealan asiani edistymään. Suunnittelen enemmän, ompelen enemmän ja saan työni tuloksen suuremman yleisön nähtäville. Olisi kiva lähteä Japaniin vaihto-oppilaaksi ^^.

Satu: Olisi ihan kiva saada omat opinnot valmiiksi ja päästä käymään edes kerran ulkomailla. Tahtoisin myös työn, jossa voin olla tekemisissä vaatteiden ja pukeutumisen parissa.

Essi


Minulla on kaksi perhettä, joten vietän joulun aina toisen luona vuorovuosina. Äidin puolella se on melkoinen rumba pienten sisarpuolieni kanssa! Olen mm. katsonut kaikki perinteiset piirretyt, leiponut kaksi piparkakkutaloa ja monta pellillistä tähtitorttuja, paketoinut lahjoja ja koristellut kaksi kuusta tänä vuonna. : D


Ennen joulua kiersin ystäväni kanssa Helsingin joulutoreja. Siitä on muodostunut omanlaisensa perinne, joka on ihana hengähdystauko kaikkien perheeseen liittyvien jouluvaatimusten keskellä. Onko teille muodostunut uusia perinteitä vanhojen lisäksi?

Uuden vuoden vietän enemmän kavereiden kanssa. Aiomme tänäkin vuonna katsoa yhdessä lempielokuvani The Great Gatsbyn. Siitä pääsee hyvään mielentilaan tulevaa vuotta ajatellen!

Toivon ihanaa joulua ja hauskaa uuden vuoden viettoa kaikille suomen katumuotiharrastajille.

Namiko


Minorea


Joulussa parasta on rauhoittuminen, perheen kanssa yhdessä vietetty aika sekä suklaa! Tykkään myös laulaa joululauluja. Joululahjaksi toivon pussattavan sammakkoprinssin! Mutta paremman puutteessa menee se poni, jonka veljeni minulle erehtyi lupaamaan 15 vuotta sitten.

Kuluneessa vuodessa parasta on olleet ystäväni ja perheeni. Vuosi ei ollut niin riemukas mitä toivoin ja olen äärettömän iloinen, että ympärilläni on ihmisiä, jotka huomaavat tämän ja osaavat auttaa. Uudelta vuodelta toivon itselleni opiskelupaikkaa, uusia ihmisiä, voitettavia haasteita ja sammakkoprinssiä!


Mukavaa ja rauhallista joulua kaikille! Muistakaa levätä!


Ja ihanaa uutta vuotta! Olkoon vuosi 2018 suopea ja katumuodikas meille kaikille!
Pitäkää huoli toisistanne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti