lauantai 23. joulukuuta 2017

Joulukalenteri: Luukku 23

Moikkatimoi! Satu tässä!


Tässä luukussa näytän teille, miten muotoilen muhkean kiharakampauksen peruukkiin! Tällainen kampaus ottaa aikaa ja kärsivällisyyttä tehdä, joten varaathan mieluitenkin koko päivän aikaa ^^`.


Aloitan valitsemalla pitkän turkoosin peruukin pohjaksi työlleni.


Kiinnitän parilla käsin ommellulla tikillä peruukkiin ensin vaalean päälakijatkeen ja sitten lilan päälakijatkeen väriä tuomaan. Nämä päälakijatkeet ovat alkujaan olleet kaksi ihan normaalia peruukkia, joista olen irrottanut hiusnauhaa erilaisiin projekteihin. Lopulta jäljelle on jäänyt enää vain kaksi käyttökelpoista päälakea ommeltaviksi kiinni muihin peruukkeihin.


Kun jatkeet ovat kiinni, aloitan peruukin kihartamisen niskasta. Tarvitsen kihartamista varten kamman, paperista tehdyn lieriön, hiuslakkaa ja hiuspinnin. Kampaan pienen kaistaleen hiusta suoraksi ja suihkutan siihen hiuslakkaa molemmille puolille. Kieritän hiuksen lieriön ympärille ja kiinnitän hiuspinnillä. Lieriön saa kierittää auki vasta kun hiuslakka on täysin kuivaa! Älä ikinä irrota lieriötä vetämällä sitä, vaan kieritä se auki kiharan suuntaisesti.


Päälaen lähestyessä kiinnitän viimeiset jatkeet peruukkiin. Nämä ovat vaaleanpunaiset clip on -jatkeet. Siirrän vaaleaa ja lilaa päälakea sen verran sivuun, että clip on -jatkeet mahtuvat niiden taakse.


Jatkan kihartamista, kunnes melkein koko peruukki on kiharrettu täyteen korkkiruuvikiharoita. Jätän otsahiuksien sivuille vapaata hiusta. Päälaella on pieni lila kaitale hiusta, mitä en kiharra, jotta saan sen aseteltua nätisti menemään ylöspäin pinkkien clip on -jatkeiden myötä.


Viimeistelen ja siistin peruukin käyttövalmiiksi. Leikkaan irtonaiset ja hapsottavat hiukset pois ja asettelen kiharat niin, että peruukki on tasapainossa molemmilta puolilta. Valmiita kiharoita pystyy vetämään pidemmiksi, typistämään lyhyemmiksi (työnnä hiusta kiharan sisään varovasti) ja asettelemaan toistensa lomaan.


Sitten vain valitsemaan vaatteita sopimaan kertakaikkisen muhkeaan kampaukseen!

- Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti