torstai 21. joulukuuta 2017

Joulukalenteri: Luukku 21

Street Fashion Finlandin joulukalenterin luukku 21 hohkaa värejä ja menneitä vuosikymmeniä: Teemana on neonvärinen retro!

Artikkelin on kirjoittanut ja kuvittanut ylläpidosta Päivi.


Karkeasti selitettynä retro viittaa menneiden vuosikymmenien tyyliin. Yleensä "retroaika" sijoittuu henkilön itsensä lapsuuteen - toisin sanottuna jollekulle retro on 50-luvun tavaroita ja minulle 80- ja 90-luvun juttuja, koska olen syntynyt -89. Tässä artikkelissa esittelen muutamia vaatteitani ja asusteitani, jotka olen kerännyt talteen nostalgiapärinöissä! Minulla on neonväripläjäyksien lisäksi hienostuneempiakin retrovaatteita, mutta jätin ne tarkoituksella tästä artikkelista pois ;D.


Retro on hauska tapa pukeutua, mutta vaatii kärsivällisyyttä, asiantuntemusta ja pukeutumistaitoa. Jos ei halua ostaa uudelleen tuotettuja retrovaatteita (ns. uusretro), vaan ihan aitoja ja alkuperäisiä, täytyy etsiä kärsivällisesti ja tarvittaessa osata korjata vanha vaate käyttökelpoiseksi. Retrovaatteiden ja -asusteiden yhdisteleminen osaksi tyyliään tuo asukokonaisuuksiin persoonallisia elementtejä ja nostaa hymyn heidän naamalle, ketkä tunnistavat palan lapsuuttaan tai nuoruuttaan puvustasi :). Retroilla voi todella monipuolisesti: Löytyy söpöjä, tyylikkäitä, naisellisia, arkisia ja tietyissä väreissä vaatteita. Itse kerään pääasiassa ei-niin-hienostuneita neonvärisiä ja populaarikulttuuriin liittyviä vaatteita ja asusteita. 

Monilla suurilla katumuotisivustoilla sanat "retro" ja "vintage" ovat ihan yleisiä. Hienostunut menneiden vuosikymmenten vaate ei menetä charmiaan vaikka aika kuluisi. Jos kaipaa jotakin uniikkia tyyliinsä, kannattaa antaa mahdollisuus kirpputoreille sen sijaan, että ostaa uusinta uutta.Yleisin retrovaate, jonka näen katumuotikäytössä, on toppatakki. Kun hiihdät neonpinkissä takissa lumihankeen tai katoat joulualen ihmismassaan, sinut on helpompi löytää!Lämpimämpään säähän sopii farkkutakki, joka on ollut minulla ala-asteelta lähtien - ja silloinkin se ostettiin kirpputorilta. Väljän leikkauksen ansiosta takki mahtuu minulle vieläkin! Minulla on tapana laittaa kädet ulos hihansuiden halkioista, koska tällöin hiha pysyy paremmin ylhäällä ja lyhenee vähän. En nimittäin pidä pitkistä hihoista ^^`. Farkusta puheenollen suurin osa farkuistani omaa 90-luvun korkean vyötärön ja 0% elastaania.
Minun retroökki nro. 1  on Karvinen, jonka voi bongata vähän väliä blogini valokuvista.Kun ostin tämän keltaisen paidan kirpputorilta, siinä oli olkatoppaukset! Koska paita on reilusti liian iso minulle, pidän sen helmaa usein solmittuna.Kiitos lukemisesta!

- Päivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti