tiistai 19. joulukuuta 2017

Joulukalenteri: Luukku 19

Moikkatimoi kaikki! Satu tässä!

Tästä piti tulla sellaisen katumuotiharrastajan, kuka pukeutuu pastellinväreihin, luukku. Aikani asiaa pohdittuani tulin kuitenkin siihen tulokseen, etten pukeudu kovinkaan paljoa pastellinväreihin. Minä pukeudun värikkäästi... Enkä oikeastaan vastaa millään tapaa stereotypiaa unenomaisesta pastellinvärisestä katumuotiharrastajasta. Mutta minä pidän pastellinväreistä ja tykkään katsella paljon kuvia, missä on pastellinvärisiä vaatteita ja sisustusta. Miksi en itse pukeudu koko ajan pastellinväreihin johtuu mm. siitä, että täällä on myös eräs toinen värijuttu, mistä minä tykkään kovasti:

Punainen ja turkoosi

Turkoosi on minun lempivärini ja minulla on ollut vuodesta 2013 lähtien päähänpinttymä punaisesta ja turkoosista väristä yhdessä. Siispä tämä luukku käsittelee minun punaturkoosia pukeutumistani!


Uskollinen maskottini punaturkoosissa pukeutumisessa on Mint. Tämä minttuinen Lalaloopsy muutti meille kesällä 2016 ja on siitä lähtien seikkailut mukanani aina silloin, kun minulla on päälläni punaista ja turkoosia.


Kaikkialle en voi Mintiä mukaani ottaa, koska nukkea on hankala kuljettaa missään laukussa, mutta aina silloin kun minulla on mahdollisuus, otan hänet kuviini mukaan.


Toinen uskollinen toverini on punavalkoinen peruukkini. Kun tämä peruukki on päässäni, tunnen olevani minä!  Peruukki on näiden kahden kuvissa näkyvien peruukkien jälkikasvu ja sen muotoiluohjeen voi käydä lukemassa joulukalenterin luukustamme 10.


Punavalkoinen kiharaperuukki vielä silloin, kun se oli upouusi. Kyljessäni näkyy minun ainoa punaturkoosi laukkuni, mikä on itse asiassa pieni kylmälaukku. Nykyään laukku on jo aika huonossa kunnossa, miksi etsinnässä on uusi punainen tai turkoosi laukku. Tai punaturkoosi laukku <3!


Tässä kuvassa näkyy punaisen peruukin lisäksi punaturkoosi kuppikakkuhaalari, mikä on ylläpidosta Päivin käsialaa. Minulla ei ole punaturkoosia peruukkia, mutta olen kyllä muotoillut itselleni kerran yhden. Valitettavasti peruukki ei näyttänyt niin hyvältä kuin mitä valokuva antaa ymmärtää, miksi en ole sen koommin tätä samaa kampausta peruukkiin tehnyt.


Käytän kuvassa näkyvää myös Päivin valmistamaa pupupaitaa todella paljon punaisten ja turkoosien vaatteiden kanssa. Liekö johtuu siitä, että paidassa on turkoosit resorit.


Käytänkö pelkästään punaisia, turkooseja tai punavalkoisia peruukkeja punaturkoosien vaatteideni kanssa? Itse asiassa en. Minulla on vaaleat hiukset, joissa on hyvin usein punainen raita ja näin on ollut jo vuodesta 2013 lähtien. Tästä syystä punavalkoinen peruukki tuntuu niin omalta, koska punavalkoiset hiukset ovat vuosien aikana muodostuneet osaksi minua. Minulla oli jopa kerran turkoosi raita punaisen raidan seurassa, mutta tästä ei ole kuvaa todisteena. Miksi en värjää hiuksiani turkoosiksi johtuu siitä, että kaikki käyttämäni turkoosit värit ovat olleet todella tummia. Itse tykkään enemmän mintunvärisestä turkoosista. 


Pukeudun punaiseen ja turkoosiin vaikka minulla ei olisikaan punaista raitaa hiuksissani. Ainahan sitä voi tehdä vähintään turkoosin meikin, jos ei ole muuta turkoosia laittaa mukaan asukokonaisuuteen (ks. keskimmäinen kuva)! Pastellinvärisissä vaatteissani on se ongelma, etten osaa pitää niitä muuta kuin täydessä tällingissä. Punaturkoosit vaatteet kulkevat mukana ihan arjessakin.


Silloin kun en käytä edellä esiteltyjä peruukkeja tai omia hiuksiani, tykkään yhdistää ruskean peruukin punaturkooseihin vaatteisiin, koska ruskea väri ei kaappaa huomiota pois värillään.


Yksi suosikkiasusteeni on turkoosi pallokorvapanta. Se on persoonallinen ja hauska, mutta ennen kaikkea Päivi käytti pannan valmistuksessa ihanaa turkoosia pallokuvioista kangasta. Pallokorvien lisäksi minulla on rusetti ja paljon käytetty hame samasta kankaasta.


Täysin punaturkooseja asioita on vaikea löytää. Hyvin usein minulla on punainen vaate ja turkoosi vaate ja nämä yhdistämällä saan punaturkoosin asun. Punainen on vaatevärinä huomattavasti yleisempi kuin turkoosi, miksi etenkin turkooseille vaatteilleni tuppaa käymään niin, että pidän niitä niin kauan päälläni, kunnes jäljellä on enää riekaleet. Yksi rakkaimpia vaatteitani on punaturkoosi Iron Fistin mekko, jollaisen näin ensimmäistä kertaa myynnissä 2013. Tällöin olin liian kiireinen pysähtymään mekon äärelle, mutta onneksi 2016 samainen mekko löytyi samaisesta liikkeestä ja vielä alennetulla hinnalla!Toinen punaturkoosi (jos valkoista ei lasketa) "vaatteeni" on Irregular Choisen Alaska -nimiset kengät, mitkä siskoni osti meille yhteiseksi synttärilahjaksi. Huolimatta paksusta pohjasta, kengät ovat erittäin mukavat jalassa kävellä ja tasapaino säilyy kuoppaisemmallakin tiellä. Monissa kuvissa näkyy punaiset korkokengät, niin myös nämä ovat Irregular Choisen kengät.Kuten aikaisemmin kirjoitinkin, punaturkooseja asioita on vaikea löytää, koska väriyhdistelmä ei ole mikään kovin yleinen. Toisaalta taas tämä on mukavaa, koska pitää etsiä kaikkea punaturkoosia hukkumatta tarjontaan. Harvemmin ostan mitään punaisen värin takia, mutta turkoosi väri kiinnostaa minua aina vaikka seassa olisi muitakin värejä.


Toisinaan otan punaisen ja turkoosin seuraksi jonkin kolmannen värin, kuten tässä on lila väri. Vaaleanpunainen on kuitenkin yleisin väri, mitä käytän punaisen ja turkoosin kanssa (jos valkoista ja ruskeaa ei lasketa). Tässä kuvassa näkyy myös turkoosi meikkaus, mikä oli varsin yleinen tapa minulle meikata vielä vuosia sitten.


Päivi ompelee minulle paljon vaatteita. Kaikesta hän ei saa punaturkoosina, mutta joskus käy hyvä tuuri ja löytyy esimerkiksi söpö jäätelökangas juuri täydellisillä jäätelöillä!


Jäätelömekkoon kuuluu myös jäätelörusetti ja jäätelöhiuspinnit. Olen pyytänyt Päiviä ompelemaan ihan vain punaisen rusetin, koska sellaista ei minulla ole.


Kun olin Japanissa, löysin yhdestä pienestä peräkadun kaupasta ison kopan täynnä hiuskoristeita. Sieltä kaivelin esiin pakkauksen, missä oli punainen ja turkoosi nalle rinnakkain. Tuote oli kuin minulle tehty!

Punaisen ja turkoosin värin yhdistäminen vaatteissa tuo pukeutumiseeni omaa iloansa. Se ei pakonomaisesti hallitse vaatteideni valintaa, vaan tarjoaa pientä vaihtelua ja haastetta. Vuosia takaperin olin varma, etten ikinä käytä punaista väriä missään, mutta punaturkoosien asioiden myötä olen oppinut pitämään tästäkin väristä.

Onko teillä suosikki väriyhdistelmiä pukeutumisessa?

- Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti