sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Joulukalenteri: Luukku 10

Moikkatimoi kaikki! Satu tässä taas kirjoittelee!


Tänään karkkitankoillaan uuden peruukkiohjeen pariin. Minä näytän, miten teen seuraavanlaisen kampauksen:


Kuten suurin osa seuraajistani on varmaan huomannut, tykkään sekä turkoosista että punaisesta väristä. Minulla on jopa ihan erityinen peruukki, mitä käytän melkein kaikissa punaturkooseissa asuissani. Tämä peruukki on punavalkoinen lyhyt kiharaperuukki, mutta vuosien aikana on tämäkin peruukki alkanut menettämään teräänsä. Nykyään käytän peruukkia yhdessä punaisten clip on -jatkeiden kanssa. Kutsun tätä peruukkia nimellä piparminttuperuukki, koska useimmiten piparmintun makuiset makeiset ovat punavalkoraidallisia - juuri niin kuin peruukkini! Yleisin näkemäni piparminttumakeinen on karkkitanko, millaisia erityisesti jouluna tulee myyntiin, miksi peruukista tulee minulle aina myös mieleen joulu.

Keittiössäni on purkki täynnä punavalkoraidallisia piparminttutikkareita, mitä käytän rekvisiittana kuvauksissa. Niiden syöminen onkin ihan eri juttu, koska en tykkään yhtään piparmintun mausta tai hajusta - en etenkään teessä!


Tässä on peruukin lähtötilanne. Se oli joskus nätti peruukki käyttää sellaisenaan, nykyään ei niinkään. Huomioithan, että hyvän ja tukevan peruukkipään omistaminen helpottaa kovasti peruukin muokkaamista. Minulla on tuollainen korkea kukkalauta, minkä päällä peruukkipää on kiinni. Tällaisessa kelpaa muokata pidempääkin peruukkia!


Ihan alkuun teen peruukin sivuun pienen ponihännän. Mikäli sinulla on ongelmia saada clip on -jatkeet pysymään peruukissa ilman, että ne valuvat koko ajan tai tuntuvat pusertuvan kipeästi omaan päänahkaan asti kiinni, tee peruukkiin pienet ponihännät, joihin hainhampaiden on helppo takertua.


Jos haluan laittaa clip on -jatkeen kiinni vain toiselle puolelle päätä, niin minulle tulee ongelmaksi peruukin toisella puolella vapaana roikkuvat hiukset. Saparoissa vapaana olevat hiukset jäävät normaalisti clip on -jatkeiden alle piiloon. Tässä tapauksessa lopputulos näyttää oudolta ja keskeneräiseltä. Ihan kuin toinen saparo olisi pudonnut pois.


Harjaan vapaana olevat hiukset niin pitkälle kohti sivua kuin mahdollista. Käytän apuna pinnejä pitämässä kiinni lyhyimpiä hiuksia. Huomioithan, että aikaisemmassa ohjeessa peruukeissa oli aina niin pitkää hiusta, että sen sai nostettua letillä mukaan kampaukseen. Tämän peruukin hius ei yllä mitenkään letille, joten luodaksemme vaikutelman pään sivulle tehtävästä ponihännästä, harjaamme pienen ponnarin lähelle kohtaa, mihin clip on -jatke tulee, jotta saamme sen alle piiloon.


Tältä näyttää valmis lopputulos. Peruukki on siisti niskasta ja koko kampaus näyttää menevän kauniisti keinotekoiseen ponihäntään. Jos koet, ettei pohjaperuukin hius ole kovin nättiä, sinun ei tarvitse jättää pientä tukiponihäntää näkyviin clip on -jatkeen laelle, vaan voit jemmata sen jatkeen alle piiloon. Tässä tapauksessa minä jätän aina pienen valkean töyhtön näkyviin, koska saan siitä kauniita kaaria ponihännän alkuun. Toisinaan jätän pienen ponihännän niskaan näkyviin, enkä vedä sitä jatkeen alle piiloon, koska sitten voin kiinnittää siihen kauniin rusetin kampauksen koristeeksi.

Mikäli sinulla on erittäin lyhyt peruukki pohjalla, mikä ei yltä edes ponihännälle, niin suosittelen kiinnittämään hiusta sivuun kauniilla hiuspinneillä. Leveä, koko pään ympäri kiertävä kankainen ja joustava hiuspanta on myös hyvä tällaisessa tapauksessa. Liian lyhyt hius peittyy kangaspannan alle ja kangaspanta pitää myös peruukkia paikoillaan. Pään sivulle tuleva kampaus vetää aina peruukkia vinoon, miksi peruukin remmit kannattaa laittaa tiukalle ja pyrkiä tekemään kampaus suhteellisen korkealle tasapainon helpottamiseksi. Jos sinulla on pohjalla pitkä peruukki ja haluat sen pysyvän pitkänä (et siis nosta sitä ylös letille), niin voit ohjeen mukaisesti vetää ponihännän clip on -jatkeen alle piiloon, jolloin hius jatkuu vielä jatkeen jälkeenkin.

Tämä ei ollut tätä vaikeampi ohje. Piparminttuista joulunodotusta!

T: Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti