perjantai 3. marraskuuta 2017

1920-luvun muotia

Hei kaikille!

Täällä kirjoittaa Street Fashion Finlandin ylläpitäjä Essi. ♡


Tällä kertaa tulin kirjoittamaan teille vähän historiallisesta muodista! Menneiden vuosikymmenten muoti on hyvin lähellä sydäntäni, erityisesti 20-luku sen omaleimaisuuden takia. Joten kun sain kutsun 20-luvun / Gatsby -partyihin, olin enemmän kuin innoissani!

The Great Gatsby (suom. Kultahattu) on F. Scott Fitzgeraldin kirjoittama kirja rikkaasta herrasmiehestä Jay Gatsbystä, kuka on kirjassa tunnettu näyttävien juhlien järjestämisestä. Kirjan ajankuva on kirjoitushetken (1925) takia hyvin historiallisesti tarkka. Juhlissa, minne menimme, oli otettu siitä hyvin mallia. Jazz soi ja kultakoristeet kimalsivat!Esittelen muutaman ystäväni asut tapahtumasta. Ellalla oli päällään 20-luvun tyypillinen hapsumekko ja kultakorkkarit. Tuolloin tyypillisin siluetti naisilla oli nimenomaan mekot, jotka eivät näyttäneet vartalon muotoa vaan pitivät sen melkein poikamaisena; paljastaen kuitenkin mahdollisimman paljon, kuten käsivarret ja dekoltee -alueen tai selän. Hihattomuuden ollessa muotia asua tasapainotettiin pitkillä hanskoilla, ja pituutta ja hoikkuutta korostettiin pitkillä helminauhoilla. Ella osasi myös tanssia 20-luvun hittitanssi Charlestonia!Jenna käytti hyvin paljon aikaa tutkien historiallisesti oikeaa tapaa tehdä 20-luvun meikki, ja onnistui hyvin! Tärkeimmät asiat ovat hyvin kalpea ja kuulas iho, joka saa hyvin tummat silmät ja huulet erottumaan paremmin. Kulmakarvat piirrettiin jatkumaan hyvin alas. Kaikki tämä oli tarpeellista etenkin näyttelijättärillä, jotta heidän kasvonpiirteensä erottuisivat mustavalkofilmeissä. Jenna oli kiinnittänyt pitkät hiuksensa niskaan saadakseen aikaan illuusion bob hair -kampauksesta!Lopulta oma asuni. Valitsin ylleni simppelin kermanvärisen mekon; sen siluetti ja pituus vastasivat täysin ajankuvan ihanteita. 20-luvun Flapper -tytöt olivat obsessoituneita Egyptiin ja kaikkeen siihen liittyvään, jonka inspiroittamana minäkin valitsin ylleni ja meikkiin kaikkea kultaista. Etenkin kultainen lehtipääpanta oli täydellinen viime hetken löytö!20-luku oli sodan jälkeinen vuosikymmen, jolloin talouskasvu oli voimakasta ja mahdollisti överin elämäntyylin. Sodan aikana naiset pitivät huolen ns. miesten töistä, miesten itsensä ollessa rintamalla. Sodan jälkeen naiset eivät suostuneet luopumaan saavutetusta asemasta, ja monet tytöt kapinoivat perinteistä kotiäidin roolia vastaan.

Hollywood -elokuvatähtien alkaessa saavuttaa mainetta heidän tyylinsä inspiroi monia naisia. Flapper -tytöt rikkoivat perinteisiä arvoja esimerkiksi tupakoimalla ja ajamalla itse autoa. Ajan muodin mukaisesti hiukset leikattiin polkkatukaksi, ja poikamaista, hoikaa vartalo ihannoitiin. Tämä tarkoitti vaatteissa suoria linjoja, jotka eivät korostaneet vyötäröä tai rintoja. Naiset käyttivät myös pukuja! 


Mielestäni tähän liittyvä historia on älyttömän mielenkiintoista. Toivottavasti tekin nautitte pienestä katsauksesta ajankuvaan!Terveisin, Street Fashion Finlandin ylläpitäjä Essi ♡

4 kommenttia:

 1. Kivat lookit, mutta 20-luvun tyyliin on vielä matkaa. Suosittelen lukemaan https://www.racked.com/2017/5/19/15612000/flappers-fringe-myth

  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ja kiitos tarkennuksesta! Todella mielenkiintoinen artikkeli.


   -Essi

   Poista
 2. Todella mielenkiintoinen postaus! :)

  1920-luku on yleisesti ottaen kiehtovaa aikaa käytäntöjensä ja muodin osalta - hämyistä ja kapinallista aikaa. :)

  VastaaPoista