tiistai 3. lokakuuta 2017

Sähäkät kiharat peruukkiin

Moikkatimoi! Satu SFF:n ylläpidosta tässä! 

Minä käytän usein peruukkeja asukokonaisuuksissani. Nautin erilaisten kampausten tekemisestä peruukkeihin ja itse asiassa monet kampaukset eivät ole todellakaan niin hankalia tehdä kuin miltä ne saattavat näyttää. Tänään esittelen, miten saa helposti tehtyä peruukkiin sähäkät kiharat.


Tarvitset pitkän peruukin, peruukkipään, kamman ja harjan, ja ponihäntiä.


Aseta peruukki peruukkipäähän. Jos peruukki on pitkä, helpottaa sen käsittelyä peruukkipään piiiitkä kaula tai jatkeeksi laitettava lisävarsi esim. tässä tapauksessa kukkalauta! Harjaa peruukki auki, sillä takkuista peruukkia on hankala letittää. Huomioithan kiharoiden lyhentävän peruukkia hieman, eli jos sinulla on jo valmiiksi lyhyt peruukki, kihartamisen jälkeen se vasta lyhyt onkin (ja pörröinen)!


Nosta hiuksia pois tieltä niin, että pääset letittämään alimpia hiusnauhakerroksia. Mitä lähemmäs pääset hiusnauhan tyveä, sitä korkeammalta alkavat myös kiharat.


Kun koko peruukki on letitetty, vie se peruukkipäässä kylpyhuoneeseen ja kaada päälle kiehuvaa vettä. Huomioithan tässä kohtaa että:

1. Peruukin sekä peruukkipään pitää kestää kiehuvaa vettä.

2. Sinä et kestä kiehuvaa vettä, siispä varo polttamasta itseäsi! Älä ikinä koske peruukkiin silloin kun kaadat siihen vettä tai heti, kun olet kaatanut peruukin päälle vettä. Poltat sormesi.

3. Kaada huolellisesti vettä kaikkialle peruukissa niin, että myös alimmat letit kastuvat. Mikäli vesi loppuu kesken, voit kiehauttaa lisää. Peruukki ei säikähdä siitä, että se joutuu hetken aikaa odottelemaan uutta pannullista.

Kun koko peruukki on kasteltu, varmista sen jäävän hyvää asentoon peruukkipäähän. Peruukin kuivuessa hius jää siihen asentoon, mihin se on jätetty. Tästä syystä jos esim. peruukin otsahiukset jäävät hassusti, niin sillä samalla tavalla ne ovat sitten kuivinakin. Onneksi ne voi korjata kaatamalla taas kiehuvaa vettä päälle.

HUOM! Kiehuva vesi suoristaa hiusta. Jos sinulla on peruukki, missä on jo valmiiksi kampaus, mistä et halua luopua, älä käytä sitä peruukkia. Kun sinulla on valmiit kiharat ja haluat luopua niistä, ainoa tapa on kaataa taas kiehuvaa vettä peruukin päälle, jolloin kiharat suoristuvat ja peruukista tulee lankasuora. Älä keitä peruukkia kiehuvassa vedessä. Kuuma vesi voi polttaa peruukin kuidut pilalle, ja leteistä tulee takkuiset eikä kiharat.


Peruukki on nyt saanut kuivua yön yli ja on aika avata letit. Pienistä leteistä tulee sähäkät kiharat peruukkiin. Saadaksesi isommat laineet, tee myös leteistä isommat.


 Näin yksinkertaista se oli! Seuraavaksi muutamia asukuvia sähäköiden kiharoiden kera:

Millaisia kampausideoita kaipaisitte koskien peruukkeja? Kirjoita kommenttia tai lähetä sähköpostia streetfashionfinland@gmail.com!

Terveisin: Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti