keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Japanipäivä 14.10.2017, Jyväskylän Veturitallit

Morjesta! Päivi tässä teille kirjoittelee ja haluaisin kertoa sellaisesta tapahtumasta kuin

JAPANIPÄIVÄ 14.10.2017
Jyväskylä, Veturitallit

Yhdessä Jyväskylän anime- ja mangaseura Tsukiain ja Veturitallien kanssa järjestämme yhden päivän mittaisen "pikkuconin". Tapahtuma on pääsymaksuton ja maksullisesta toiminnasta mainitsemme erikseen. Ovet aukeavat lauantaina klo 12:00 ja noin 18:00 ruvetaan päättelemään päivää.  Tapahtuma on päihteetön ja ikärajaton. Kuten nimestä voitte päätellä, pääpaino on kaikenlaisessa Japaniin liittyvässä, kuten anime, manga, cosplay ja japanilainen katumuoti.

Jos matkustaa Japanipäivään kauempaa, Veturitalleille on todella helppo löytää! Ne sijaitsevat melkein heti Jyväskylän aseman kupeessa. Sisätilat ovat isot ja viihtyisät. Koska ovet tapahtumaan aukeavat vasta 12:00, ehtii käydä kiertelemässä Jyväskylän keskustan kauppoja tai vaikka syömässä paikallisissa ravintoloissa ennen Japanipäivään saapumista. Tapahtumapaikalla ei ole vartioitua narikkaa isoille matkatavaroille. Arvokkaat laukut ja kassit voi tarvittaessa jättää aseman maksullisiin säilytyslokeroihin. 

Japanipäivään saa tulla pukeutuneena miten itseään huvittaa. Kunhan on vaatteet päällä ^^`. Cosplayasut, katumuotivaatteet... Kaikki ovat tervetulleita! Jos ei tiedä mitä laittaa päällensä, Street Fashion Finland suosittelee pukemaan jotakin "japanilaista", koska Japanipäivä! Emme järjestä tapahtumapaikalle erillisiä pukuhuoneita, joten kannattaa olla pukeutunut ja meikannut jo ennen Veturitalleille saapumista. Veturitallien vessoissa voi viimeistellä meikkinsä tai vaihtaa äkkiä vaatteet, mutta vessakoppeja ei saa käyttää pukukoppeina!

Kirjoitamme lisää Japanipäivästä vielä lähempänä tapahtumaa, mutta haluamme jo nyt alkaa esitellä luvassa olevaa ohjelmaa.

KIRPPUTORI


Kirpputorille myyjäksi voi ilmoittautua sähköpostiin hallitus@tsukiai.fi. Myyntipöydän hinta on 5 euroa ja Tsukiain jäsenille 4 euroa. Myyminen täytyy hoitaa itse, eli muistakaa varata mukaan vaihtorahaa. Myös muovipussit ovat käteviä siltä varalta, että joku ostaa paljon tavaraa, niin voi antaa ostoksille kauppakassin. Myytäväksi voi tuoda kaikenlaista tapahtuman teemaan sopivaa, mm. pelejä, animea, figuureja, sarjakuvia, koruja, vaatteita ja peruukkeja.

ANIMEHUONE

Non-stop animehuoneeseen voi tulla katsomaan animea vaikka koko tapahtuman ajan!

KATUMUODIKAS ASUSTE -TYÖPAJA


Katumuodikas asuste -työpajassa pääsee ompelemaan ja askartelemaan pieniä ja helppoja asusteita oman pukeutumisen tueksi. Oli tyylisi sitten gootti tai lolita, punkkari tai määrittelemätön, kaikille löytyy jotakin! Työpajassa on koko ajan ohjaaja paikalla ja materiaalit ostetaan paikan päältä. Työpajamaksu on 3 euroa. Varaathan käteistä ja mieluitenkin tasarahan mukaan. Työpajaa ohjaan minä <3.

JOHDATUS TOKIOLAISIIN ALAKULTTUUREIHIN -LUENTO


SFF:n ylläpidosta tulee Satu kertomaan siitä, millaisia alakulttuureja on minäkin aikana Tokiossa ollut. Luento perustuu aiheesta kirjoitettuihin kirjoihin ja aikamatka alkaa 60-luvusta aina vuoteen 2010 asti. Sopii erityisesti henkilöille, ketkä eivät tiedä mitään katumuodista, cosplaysta tai roolipuvuista.

KAHVILA KISKO


Veturitallien sisätilossa sijaitseva kahvila palvelee niin kauan, kun vipinää riittää tapahtumapaikalla!

MUOTINÄYTÖS

Street Fashion Finland järjestää Japanipäivään muotinäytöksen, johon ovat tervetulleita kaikki he, ketkä haluavat esitellä päivän asunsa lavalla! Olit sitten cosplayasussa, fursuitissa, katumuotivaatteissa, gijinkassa tai esitit itse keksittyä hahmoa, kaikki ovat tervetulleita! Emme järjestä osallistujille yksilöllisiä taustamusiikkeja, mutta jokainen saa kertoa asustaan muutamalla lauseella. Muotinäytös ei ole kilpailu eikä siinä jaeta palkintoja. Näytökseen ilmoittaudutaan paikan päällä Katumuodikas asuste -työpajassa.

VALOKUVAUS
 
Nuuskamuikkunen (muumit) - Taru "Hades" Kemppainen

Japanipäivän virallisesta taltioinnista vastaa monille cosplayaajille ja conittajille tuttu Pixeffect Photography! Voit käydä kuvauttamassa cosplay- tai katumuotiasusi studiossa, ja kuvaaja kiertää myös tapahtumapaikalla ikuistamassa Japanipäivää. Pixeffectiin voi käydä tutustumassa hänen Facebookissa tai Instagramissa.

Mimi Tachikawa (Digimon Adventure Tri) - Tekla "Megurinemagnet" Kokkonen 

Onko sinulla ohjelmaidea, joka sopisi täydellisesti Japanipäivään? Ole ihana ja ota reippaasti yhteyttä streetfashionfinland@gmail.com! Japanipäivän tarkempi aikataulu päivittyy lähempänä tapahtumaa. Stay tuned ja tervetuloa! 

- Päivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti