perjantai 20. lokakuuta 2017

Japanipäivä 14.10.2017 Jyväskylä

Hei vaan kaikille! Päivi ja Satu Striittiksen ylläpidosta tässä kirjoittelevat!

Lauantaina Jyväskylässä järjestettiin Japanipäivä, jonka Street Fashion Finland toteutti yhteistyössä paikallisen anime- ja mangaseura Tsukiain ja Veturitallien kanssa. Pääsemme kirjoittamaan aiheesta näin vähän myöhässä, koska kaiken kivan keskellä unohdimme kannettavan nettimme Jyväskylään. Ilman nettiä on vähän paha blogia päivittää tai kuvia julkaista, mutta onneksi eilen netti tipahti postiluukusta takaisin Savonlinnan asuntoomme <3.

Perjantaina keräsimme niin paljon laukkuja ja kasseja kuin jaksoimme kantaa, ja täytimme ne ompelutarvikkeilla ja kirpputoritavaroilla. Könyttyämme onnistuneesti näiden kanssa linja-autoon alkoi matkamme kohti Jyväskylää. Kaikki tarvittava oli mukana etenkin, kun puolessa väliä matkaa linja-autoasemalle piti vielä pysähtyä odottamaan, että Satu juoksi takaisin asunnolle, otti unohtuneet irtoripset mukaansa ja kirmasi takaisin. Kyllä, irtoripset voivat olla niin tärkeä osa tyyliä, ettei niitä voi jättää pois.


Jyväskylässä majoituimme SFF:n ylläpidosta Minorean luona, kuka on myös rakas ystävämme <3. Iso kiitos hänelle vieraanvaraisuudesta ja autokyydeistä <3!

Lauantaina Japanipäivä alkoi klo 12:00. Katumuodikas kolmikkomme saapui paikalle vähän ennen ovien aukeamista. Satu ja Minorea laittoivat kirpparipöytänsä kuntoon, ja Päivi meni kokoamaan Katumuodikas asuste -työpajaa.


Katumuodikas asuste -työpaja oli käynnissä koko tapahtuman ajan. Veturitalleilta saatiin käyttöön mm. silitysrauta ja -lauta, ompelukone, saksia, lankaa... Päivi toi matkalaukullisen kankaita, pitsejä, helmiä, nauhoja ja kaikkea mahdollista asusteiden askartelua varten. Vaikka pajassa oli kaikki pelit ja vehkeet valmiina ja työtila soveltui käyttötarkoitukseensa erinomaisesti, valitettavasti siellä kävi vain kaksi ihmistä! Määrä ei kuitenkaan korvaa laatua.

 
Striittis oli järjestänyt paikan päälle kaksi luentoa. Ensimmäinen "luento" eli haastattelu alkoi noin klo 14:00 ja käsitteli cosplayta. Olimme saaneet paikan päälle puhumaan Aselean ja Elzyn, ketkä edustivat Suomea kesällä European Cosplay Gathering finaalissa Pariisissa Japan Expossa. He kertoivat kilpailuun hakemisesta, itse finaalista, käytännön asioista, puvuistaan yms. Me täydensimme kertomusta hiukan omilla kokemuksillamme Japan Exposta 2016 ja loppuun näytimme videon, jonka olimme tehneet kyseisestä tapahtumasta. Kiitos Aselea ja Elzy <3! 

Toisen luennon Johdatus tokiolaisiin alakulttuureihin piti Satu. Kyseinen aihe on erittäin laaja ja esitykseen oli käytetty lähteenä useita kirjoja. Koska aihe kiinnostaa monia, luentoa tullaan aivan varmasti esittämään vielä monta kertaa ^^. Satu hikoili paitansa märäksi, koska oli niin hermostunut luennon pitämisestä ^^`. Katumuodista ja alakulttuureista ei ole helppo puhua, koska monella on hyvin eriäviä mielipiteitä niistä.


Illan viimeisenä ohjelmanumerona oli pieni muotinäytös, johon osallistui viisi tyylistään tietoista ihmistä. Määrä ei (jälleen) korvaa laatua. Näytös alkoi klo 17:00 jälkeen ja valitettavasti tässä vaiheessa suurin osa ihmisiä oli jo lähtenyt pois tapahtumapaikalta. Japanipäivän muuta ohjelmaa oli kirpputori, animehuone, kahvila ja valokuvauspiste. Veturitalleilla oli myös mm. mangaa luettavaksi.

 

Ollaksemme rehellisiä Japanipäivä ei ollut niin vetovoimainen kuin mitä olimme toivoneet. Vaikutti siltä, että päivän mainostaminen oli jäänyt vähäiseksi, miksi myös kävijämäärä oli kovin alhainen, tai ettei mainostus ollut tavoittanut kohdeyleisöä. Onneksi se, mitä hävittiin kävijöiden ja ohjelman vähäisyydessä, voitettiin takaisin hyvässä porukassa! Japanipäivää pystyi seuraamaan Striittiksen Snapchatista ja Instagramista. 


Muotinäytökseen osallistuivat Minorea (pinkit hiukset), Cibo (pinkkimusta kigurumi), Päivi ja Satu (irokeesi ja rusketus) ja FreakyAngel

18:00 jälkeen nälkäisinä suuntasimme katumuodikkaille lettukesteille Jyväskylän keskustassa sijaitsevaan pannukakkukahvillaan. Sunnuntaina oli ohjelmassa vapaata hengailua kolmestaan aina siihen asti, kunnes linja-auto lähti takaisin Savonlinnaan. Kävimme kaupungilla pyörimässä ja syömässä.


Tämän jälkeen suuntasimme Jyväskylän Prison Islandille pelaamaan vankilapako -peliä. Ideana on, että jokainen maksaa sisäänpääsystä, minkä jälkeen pääsee yhdeksi tunniksi kulkemaan käytävälle täynnä ovia. Jokaisen oven takana on erilainen tehtävä, minkä voi suorittaa 2-4 hengen ryhmissä. Eri tehtävät painottavat eri asioita: oli tarkkuusheittotehtäviä, tasapaino- ja kiipeilytehtäviä, nopeus- ja reaktiotehtäviä ja ongelmanratkaisutehtäviä. Kolmikkomme oli hyvä nopeus- ja reaktiotehtävissä, sen sijaan osa ongelmanratkaisutehtävistä jäi meille täysin mysteereiksi. Vaikka tehtävää ei saisikaan suoritettua määrätyssä ajassa, huoneeseen voi palata uudelleen kokeilemaan. Meillä oli pelatessa todella hauskaa ja mietimme mahdollisuutta pitää SFF:n miitin joskus täällä. Huomioon kannattaa ottaa se, että pelatessa on hyvä olla päällä käytännölliset vaatteet, koska osassa tehtäviä tulee hiki tai joutuu ryömimään. Etenkin kenkien kannattaa olla tasapohjaiset.

Hauskan iltapäivän jälkeen olikin aika suunnata kohti linja-autoasemaa ja takaisin Savonlinnaan. Seuraavan kerran Street Fashion Finland katumuoteilee Halloween miitin merkeissä! Stay tuned!

- Päivi ja Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti