perjantai 11. elokuuta 2017

Menneet miitit ja katumuodikkaiden miittien järjestämisestä

Hyvää huomenta!
Päivi täällä Street Fashion Finlandin ylläpidosta kirjoittelee!
 
Mä ja mun miittiasut
 
Juttua on syntynyt Street Fashion Finlandissa siihen malliin, että päätettiin perustaa blogi kaiken kivan kertomiseen :). Näin ihan ensimmäisinä postauksina haluan taltioida tänne Striittiksen menneiden miittien kuulumisia ja tietoa miittien järjestämisestä. Aikaisemmin näitä tekstejä on voinnut lukea foorumiltamme.

Miitit on erinomainen tapa tavata ihmisiä ja saada uusia ystäviä. Street Fashion Finland pyrkii miittailemaan vähän väliä jossakin. Koska ylläpito ei aivan jokaiseen kolkkaan Suomea yllä (vielä), kannustamme Suomen katumuodikkaita kutsumaan jengiä kokoon ihan ilman ylläpitoakin :). Itse järjestän vähän väliä jotakin menoa kotikaupunkiini ilman sen suurempia paineita ja lyhyellä varoitusajalla, ja aina on joku ehtinyt paikalle :D. Miittejä voi sopia Striittiksen foorumilla. Samasta paikasta löytää mm. ohjeita ja käytännönasioita tapaamisia varten.

Miitin järjestäminen on niin helppoa, että 1. Päätä päivämäärä 2. Päätä paikka 3. Päätä kellonaika ja 4. Pyydä kaikki paikalle. Kannattaa jättää vähän neuvotteluvaraa jos tämä on mahdollista. Kannattaa myös käyttää ihan maalaisjärkeä, eli mm. sopia sellainen miittipaikka mihin mahdollisimman moni pääsee tai ei kutsu tuntemattomia omaan kotiinsa.

Yleistä Street Fashion Finlandin miiteistä:
  • Miitteihin saavat osallistua kaikki halukkaat katumuotia harrastavat tai aiheesta kiinnostuneet henkilöt.
  • Miittiin saa pukeutua miten itseään huvittaa.
  • Miiteissä valokuvataan. Kuvissa esiintyvien henkilöiden luvalla valokuvia julkaistaan Street Fashion Finlandin sivustoilla.
  • Ilmoitathan, jos olet osallistumassa miittiin. Ilmoita myös jos joudut perumaan tulosi.
  • Alaikäisten tulijoiden täytyy ilmoittaa huoltajilleen miittiin osallistumisesta.
  • Miitit on päihteettömiä.
  • Ilmoitathan, jos sinut täytyy huomioida jotenkin erityisesti, esim. olet yliherkkä hajusteille.
  • Koska miitit ovat yleensä julkisella paikalla, miittiin osallistujilta toivotaan hyviä käytöstapoja ja ympärillä olevien ihmisten huomioon ottamista.  

Street Fashion Finlandin miittejä pystyy seuraamaan snapchatissa @katumuotisuomi.


15.4.2017 Street Fashion Finland järjesti ihka ensimmäisen miittinsä! PÄÄSIÄISMIITTI järjestettiin Kouvolassa kauppakeskus Veturissa ja sitä johtivat ylläpidosta minä ja Satu. Minä ja Satu seikkailemme yhdessä lähes aina, koska olemme kaksosia ja asumme samassa kämpässä.
Miitikaupunki valittiin perusteluin 1. Kouvolan hyvä sijainti ja 2. Olemme pääsiäisenä siellä ja 3. Tunnemme kaupungin, joten tiedämme mitä siellä on ja minne miitti kannattaa järjestää.

Miitti alkoi noin siinä 11:00-12:00. Klo 11:00 aikaan paikalla oli vain kolme ihmistä (kolme ylläpitäjää, jahuu!), mutta piakkoin saapui lisää ja iltapäivällä vielä lisää :D! Kiertelimme kaupoissa porukalla ja kävimme kaffella. Otimme muutamia asukuvia, ja tämän jälkeen ensimmäisten miittiläisten täytyikin lähteä jatkamaan matkaansa.
 Miitti päättyi noin klo 15:00 ja sujui oikein hyvin! Miittiin saapuneet henkilöt olivat seurallisia ja hauskoja ihmisiä, keiden kanssa tuli helposti toimeen. Värikäs sakkimme herätti positiivista huomiota ostarin lauantaishoppailijoissa. Pääsiäisen kunniaksi jaoimme suklaamunia miittiin osallistuneille henkilöille. Kiitokset Sarrille, kuka otti kuvia, ja kenet saimme houkuteltua paikalle juurikin näillä lupaamillamme suklaamunilla :).

Kun olimme lähdössä pois, parkkipaikalla pieni tyttö katsoi pupunkorvaista Satua ja sanoi äidilleen: "Tuo on pääsiäispupu. Yöllä hän tuo minulle suklaamunia". Satu vastasi tähän, että pääsiäisenä hänellä on kova kiire - ja siksi hänen täytyy antaa pienelle tytölle suklaamuna jo nyt! Satu kaivoi laukustaan yhden suklaamunan ja antoi sen pienelle tytölle :D!
Miittiin saapui loppujen lopuksi yhteensä 8 ihmistä, joka oli paljon enemmän mihin ylläpito oli henkisesti varautunut! Miittiin ei ollut pakko pukeutua mitenkään erikoisesti, mutta silti kaikilla oli jotakin teemaan sopivaa päällänsä :D. Ajan sai kulumaan oikein hyvin juttelemalla ja kauppoja kiertelemällä.

Seuraavan kerran Street Fashion Finland miittaili 30.4-1.5.2017 VAPPUMIITIN muodossa Savonlinnassa. Sunnuntaina 30.4 kokoonnuimme kahvilaan ja 1.5 maanantaina pidimme vappupiknikin.
Miittiä johtivat Savonlinnassa asuvat ylläpitäjät, eli minä ja Satu. Savonlinna valikoitui miittipaikaksi siitä syystä, että miitti on vähä niiq todella paljon helpompi järjestää sellaiseen kaupunkiin, jonka tuntee, kuin sellaiseen mestaan jossa ei ole koskaan aikaisemmin vieraillut.
Miitti alkoi klo 11:00 kokoontumisella kahvila Saimaan. Saima on oikein viihtyisä nukkekotimainen kahvila vain kivenheiton päässä Olavinlinnasta. Mainittakoon, että sää oli kerrassaan kamala! Se ei katumuodikkaita estänyt, ja paikalle saapui kolme ihmisistä ja kaikki olivat pukeutuneet aiheeseen sopivasti <3! Asetuimme ikkunapöytään juomaan teetä, syömään kakkua ja rupattelemaan mukavia. Mainittakoon, että "tunsimme" kaikki toisemme etukäteen - jos ei muuten, niin olimme nähneet toisemme kadulla, mutta juttusille emme koskaan olleet alkaneet. Miitti toi meidät saman pöydän ääreen juttelemaan ja tutustumaan :).
 
Kylmän sään vuoksi sovimme, että maanantain vappupiknik pidetään sisätiloissa. Koska tällaisia viime hetken muutoksia voi tulla miitteihin, on tärkeä seurata viestikanaviamme, kuten mm. Facebookia ja foorumia, tai vähintäänkin Snapchatia. Piknik pidettiin minun ja siskon huushollissa.

Maanantaina klo 14:00 vieraat saapuivat. Istuimme nauttimassa mehevästä ruokakattauksesta ja juttelimme mukavia. Tällä kertaa meitä oli paikalla kuusi henkilöä :).
Koska sää oli maanantaina hyvä, kävimme vähän ulkoilemassa Savonlinnan keskustassa. Sopivasti jännitystä päivään tuli Olavinlinnalla, kun lokit hyökkäsivät kimppuumme :´D. Kyseisestä on videomateriaalia todisteena. Miitti päättyi noin klo 19:00. Näin jälkeen päin voin todeta, että miitti oli todella hyvä idea! Sen kautta minä ja sisko saimme uusia katumuotia harrastavia ystäviä Savonlinnasta :).

21.5.2017 järjestettiin Striittiksen kolmas miitti. Kun Street Fashion Finland perustettiin maaliskuussa, jo heti alussa tuli puhe hanamista ja sinne jonkinlaisen ohjelman järkkäämisestä. Näin sain alkunsa HANAMIMIITTI.
Minä ja sisko olimme paikalla vähän ennen 12:00. Sää oli mitä kaunein ja kirsikat upeasti kukassa <3. Valitsimme aurinkoisesta rinteestä viihtyisän paikan ja levitimme siihen piknikhuopamme. Suurkiitokset Sannille, kuka toimi Helsingin ja sen julkisen liikenteen vähän paremmin tuntevana oppaanamme ja osallistui myös miittiin :D!
Vaikea sanoa montako ihmistä miitissä kävi, koska porukka sai tulla ja mennä oman mielensä mukaan. Ensimmäiset katumuodikkaat ilmestyivät heti 12:00, ja kun lähdimme 17:00, jengiä jäin vielä paikalle. Ylläpitoa oli paikalla koko ajan. Jotta Striittiksen pystyisi bongaamaan helpommin eri tapahtumista, valmistin yhteisöllemme lipun! Valkoisessa pystylipussa lukee liiloilla kirjaimilla Street Fashion Finland. Lipun merkittävin ongelma on se, ettei se pysy itsekseen pystyssä :´D. Jonkun piti aina pidellä lippua miittipaikalla.
Meitä oli jo etukäteen vähän varoiteltu siitä, että hanamissa salamavalot räiskyvät. Erikoisesti pukeutuneet henkilöt herättävät huomiota, ja heitä halutaan kuvata. Koska kävijöitä on hanamissa tuhansia, kameroille poseeratessa saisi varmasti menemään koko päivän! Päätimme, että Striittiksen miittipaikka on kuvausvapaata aluetta. Jos haluaa poseerata kameroille, täytyy mennä vähän matkan päähän kuvattavaksi. Meitä istumassa huovalla ei saa kuvata, koska meillä on oikeus pitää piknikkiä rauhassa ilman kameroita. Tästä syystä laitoimme miittipaikan ympärille kaksi kuvauksen kieltävää kylttiä.
 
Eräs henkilö totesi, että kumma juttu ettei meitä saa kuvata vaikka näytämme siltä, että haluamme tulla huomioiduiksi X_X! Jos jollekulle on jäänyt epäselväksi, niin katumuotiharrastajat pukeutuvat omaksi ilokseen, eivät saadakseen huomiota. Jos kohteliaasti pyytää luvan, saattaisihan sitä kameran eteen hivuttautuakin, mutta ei lupaa, ei kuvaa. Yhteenveto: Kuvaaminen on jees kuvaustilanteessa ja luvan kanssa, mutta ei silloin kun haluat vain oleskella kavereidesi seurassa.
Miittipaikalle oli Satu järkännyt vähän tekemistä. Paperista leikattuihin vaaleanpunaisiin kirsikankukkiin ja vihreisiin lehtiin sai kirjoittaa, mitä katumuoti merkitsee itselleen. Valmiit kukat ja lehdet sai ripustaa pieneen valkoiseen puuhun. Karkea yhteenveto vastauksista on, että katumuodin kautta harrastajat tuovat oman itseytensä esiin. Että mukamas pukeudumme vain saadaksemme huomiota... Päivän aikana sai parit hyvät naurut kun kuuli, miten ihmiset yrittivät selittää lapsilleen tai kavereilleen miksi juuri sinä olet pukeutunut noin. Jatkoa varten hyvät kansalaiset, jos erikoisesti pukeutunut henkilö seisoo metrin päässä sinusta, voit kysyä häneltä itseltään hänen asustaan sen sijaan, että kerrot oman, mahdollisesti metsään menevän selityksesi. Terveisin: Henkilö, kuka oli ita bag. Harvoinpahan sitä saa kuulla olevansa animehahmoja esittävillä pinsseillä ja avaimenperillä koristeltu laukku. Mainittakoon, että kommentointi oli kuitenkin aina positiivista :). Minun mielestä katumuodikkaat ovat esteettistä porukkaa ja 99 % käyttäydymme hyvin, joten miksi pitäisi valittaa ja nimitellä?
 
Hanamissa järjestettiin pukukilpailu, johon kutsuttiin mukaan tapahtumakävijöistä 15 kisaajaa, ketkä edustivat mm. katumuotia, cosplayta ja perinteistä japanilaista pukeutumista. Striittiksen miittihuovalla istui ainakin kolme kilpailuun mukaan päässyttä henkilöä, joista minä olin yksi. Kilpailussa meni yllättävän kauan aikaa. Jatkossa pitää harkita vastaaviin ohjelmanumeroihin osallistumista, koska miitti ja sen ylläpitäminen ovat tärkeämpiä kuin poseeraaminen yleisölle.
Valitettavasti minun ja siskon oli poistuttava 17:00 jälkeen. Miitti sujui ihan kivasti. Hyvin pukeutunutta porukkaa oli enemmän paikalla mitä valokuvat antavat ymmärtää. Vähän harmittaa, että tuli kuvattua niin vähän, mutta kirkas aurinko ja lukuisat ihmiset ympärilläsi tekivät kuvaamisesta jo valmiiksi vähän hankalaa.

Suurkiitokset Laralle ja hänen miehelleen, keiltä saimme kyydin asemalle <3! Hanamin tunnelmia näkee tästä Street Fashion Finlandin videosta :):"Isoista" miiteistä pieniin: 1.7.2017 järjestimme Street Fashion Finlandin TIVOLIMIITIN Savonlinnaan, kun Seiterä oli kaupungissa. Allekirjoittanut myöhästyi vähäsen koska työpäivä pääsi venähtämään. Savonlinnassa katumuotipiirit ovat (ainakin vielä) pienet, joten kaikki paikalle saapuneet henkilöt olivat entuudestaan tuttuja ja heille oli helppo ilmoittaa olevansa myöhässä. Tästä syystä miitteihin tulostaan kannattaa ilmoittaa: Jos vaikka miitin ylläpitäjä on myöhässä, hän tietää keitä kaikkia täytyy infota aiheesta.

Miittiin sai pukeutua vapaasti. Sen verran muistutimme, että jos meinaa mennä laitteisiin, täytyy peruukkien pysyä päässä, hihnojen ja korujen olla takertumatta mihinkään ja helmojen lentämättä korviin. Miitti sujui kivasti aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Kysyin olisiko paikalla olleilla kavereilla mitään huomioita miittipäivästä. Vastaus: Olisi pitänyt ottaa vesipullo mukaan. Ei yhtään pöllömpi vinkki tulevia miittejä ajatellen! Kannattaa myös varautua laastareilla jos vaikka kengät hiertävät.

Seuraavana päivänä palasimme tivoliin, mutta tällä kertaa emme menneet laitteisiin vaan otimme asukuvia.

20.7.2017 meillä oli TEAHOUSE OF WEHMAIS MIITTI. TeaHouse of Wehmais sijaitsee Juvalla, ja meitä lähti sinne Savonlinnasta yhdellä autolla neljä henkilöä. Olimme perillä siinä puolen päivän aikoihin. Valitettavasti paikalle saapui vain me neljä autoon mahtunutta.
Teehuone on huikean kaunis paikka ja tarjoilut ensiluokkaisia <3! TeaHouse of Wehmais on mainio miittikohde etenkin, jos tykkää teekutsuista.
Miitti teehuoneella sujui oikein kivasti <3! Kun olimme menossa kassalle, vastaamme tuli henkilö, kuka sanoi "Mitäs pääsiäisnoitia täällä on?". Hän ei tarkoittanut loukata meitä mutta silti: Todella typerästi sanottu. Sanoin henkilölle, että on todella loukkaavaa kutsua meitä noidiksi, kun olemme pukeutuneet näin hienosti. Henkilö meni hämilleen. Kannattaa ajatella ennen kuin avaa suunsa.
Kävimme myös teehuoneen yhteydessä olevassa pienessä kaupassa. Päivä jatkui paluulla Savonlinnaan. Matkalla pysähdyimme Juvan ABC:n kauppoja katselemaan. Savonlinnassa menimme pizzalle ja katsomaan leffan. Päivää voisi sanoa oikein onnistuneeksi :)!

Siinä vähän turinaa menneistä miiteistä! Kuten ehkä huomasitte, ohjelman ei tarvitse olla kummoista kun seura on hyvää :). Asukuvia miiteistä löytää Street Fashion Finlandin sivustoilta. Jokaisesta miitistä olen kirjoittanut myös minun ja siskoni yhteiseen blogiin Leikkipuisto. Leikkipuistossa on vain meidän omia asukuvia, mutta siellä on enemmän kuvia miittipaikoista ja henkilökohtaisia tunnelmia kuin mitä tähän artikkeliin näin tarpeelliseksi kirjoittaa. Kohti uusia miittejä ja tervetuloa mukaan! Kiitos paljon kaikille Street Fashion Finlandin miitteihin osallistuneille henkilöille!

Terveisin,
Päivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti