maanantai 6. elokuuta 2018

Kuulumisia Pariisista: Japan Expo 2018

Tervetuloa lukemaan Street Fashion Finlandin blogia!

Tässä artikkelissa poistumme kotimaan kamaralta Ranskaan ja Pariisiin. Menemme katsomaan Japan Expoa! Artikkelin on kirjoittanut ja valokuvannut ylläpidosta Päivi.


Pariisin Japan Expo on joka vuosi järjestettävä massiivinen messutapahtuma Paris-Nord Villepinte Exhibition Centerissä. Neljää päivää kestävä messut pitävät sisällään kaikenlaista Japaniin liittyvää perinteistä populaarikulttuuriin. Messuhalli on jaettu teemojen mukaan alueisiin. Pelialueella pääsee kokeilemaan uutuuspelejä. Anime- ja manga-alueella myydään taidetarvikkeita, sarjakuvia ja esitellään japanilaisten kunniavieraiden taidetöitä. Perinteisen Japanin alueella kerrotaan japaninmatkailusta, myydään käsitöitä ja esitetään tanssi- ja musiikkinäytöksiä. Cosplayalueella voi nousta lavalle esittelemään päivän asunsa, poseerata kymmenille kameroille ja katsella näyttelyssä olevia pukuja ja peruukkeja. Näiden välissä on mm. taidekuja, satoja myyntipöytiä ja suosituille sarjoille ja peleille omistettuja messupisteitä. Myynnissä on kaikkea mahdollista: Vaatteita, pehmoleluja, ruokaa, peruukkeja, astioita, sarjakuvia, naposteltavaa, figuureja, nukkeja, julisteita... Messuhallin lisäksi Japan Expossa järjestetään ohjelmaa isoilla lavoilla: Muotinäytöksiä, musiikki- ja tanssiesityksiä sekä cosplaykilpailuja. 


Japan Expo sijoittuu yleensä heinäkuun alkuun, jolloin Pariisissa on helteistä, mutta messuhalli on ihan hyvin ilmastoitu. Huolimatta kymmenistä tuhansista kävijöistä alueella pystyy helposti liikkumaan, myyntipöytien ääreen mahtuu ja kovassa kiireessä messuhallien laidat ovat oiva ohituskaista. Suurin osa kävijöistä on ihan siviilivaatteissa. Cosplayasuun tai näyttäviin katumuotivaatteisiin pukeutuneiden henkilöiden kannattaa varautua siihen, että heitä halutaan valokuvata, ja etenkin suositun sarjan cossaaja saattaa löytää itsensä jämähtäneenä kymmenien kameroiden eteen. Paris-Nord Villepinte Exhibition Center sijaitsee noin yhden tunnin matkan päässä Pariisin keskustasta. 


Minä päädyin Japan Expoon 2018 cosplayn muodossa. Edustin yhdessä siskoni Satun kanssa Suomea European Cosplay Gathering -kilpailussa joukkuesarjassa. Kyseisen cosplaykilpailun finaalit kisattiin Japan Expossa lauantaina. Suurin osa ajasta meni kilpailussa, mutta aina kun vapaa-aikaa löytyi, syöksyimme messualueella tutustumaan tarjontaan ja valokuvaamaan. Haluan korostaa, että tätä vapaa-aikaa oli valitettavasti hyvin rajoitetusti, miksi esim. muotinäytökset jäivät meiltä näkemättä. Olisimme myös halunneet kuvata enemmän tapahtumassa vierailleita katumuotiharrastajia, mutta emme onnistuneet  kohtamaan messuhallin käytävillä. Itse olimme Japan Expon aikana pukeutuneet cosplayasuihin tai vaatimattomiin siviilivaatteisiin. Kävimme Japan Expossa ensimmäisen kerran 2016 ihan vain kävijöinä ja sen puolesta tiedämme tapahtumassa vierailun käytännönasioista. Japan Expo on hauska kokemus. Joka vuosi ei tapahtumaan kannata mennä, koska messuhallin sisältö ei sen ihmeellisemmin muutu, mutta jo yhdenkin päivän lipulla ehtii näkemään paljon. Vierailua suunnitellessa kannattaa kiinnittää huomiota sen vuoden kunniavieraisiin ja esiintyjiin, sekä tutusta tapahtumaa koskeviin rajoituksiin ja sääntöihin tarkasti.

Ja nyt, kuvia olkaa hyvä!
Nukkejen harrastajille löytyi uusien nukkejen lisäksi nuken vaatteita ja asusteita - käsin valmistettuja sekä teollisia.


Vaikka tarjonta oli laaja, monet pehmolelut ja figuurit maksoivat saman verran kuin Suomessa X_X.


Japanilaisia maskotteja, yuru-charoja


@sethopia


@hadesian_creation


@bunnykftwr

Innokkaimmat fanit osasivat tanssia pienellä televisioruudulla näytettyjen musiikkivideoiden koreografiat.Kiitos lukemisesta!
- Päivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti