keskiviikko 25. heinäkuuta 2018

Muodin muotokuva: Jukka Rintalan näyttely Savonlinnassa

Tervetuloa lukemaan Street Fashion Finlandin blogia!
Ylläpidosta Päivi ja Satu tässä.


Kesäiset terveiset täältä Savonlinnasta! Oopperajuhlat ovat käynnissä, kadut ja tori ovat täynnä ihmisiä, Saimaa välkehtii auringossa ja kesäherkut kuten mansikat, lörtsyt ja muikut tuoksuvat. Olemme täällä kesätöissä aina elokuun loppuun asti, jonka jälkeen palaamme takaisin Kouvolaan opintojen pariin. Töiden jälkeen ehtii hyvin käydä katselemassa millainen muoti-, tyyli- ja vaatekulttuuri kaupungissa elää.


Tämän artikkelin aihe on suomalaisen pitkän linjan muotisuunnittelijan Jukka Rintalan näyttely Muodin muotokuva, joka löytyy Savonlinnan Taito Shopin tiloista Puistokatu 7. Näyttelyn lisäksi Taito Shopissa on tietenkin myynnissä paikallisia käsityötuotteita ja kaupunkikohtaisia erikoisuuksia. Näyttely on pääsymaksuton. Artikkelin on kirjoittanut ja valokuvannut Päivi.


Jukka Rintala on tunnettu ylellisistä ja uniikeista iltapuvuistaan. Vaatteiden lisäksi hän on uransa aikana suunnitellut myös mm. huonekaluja, sisustus- ja kattaustuotteita, koruja ja asusteita, sekä puvustuksia ja lavastuksia erilaisiin teatterinäytöksiin. Sekä suurissa että pienissä maalauksissa näkyy hänen lennokas mutta voimakas siveltimenjälki ja rohkea värienkäyttö.

Herra Rintala ja Satu SFF:n ylläpidosta

Muodin muotokuva -näyttely on jaettu kolmeen tunnelmaltaan toisistaan poikkeavaan tilaan. Näyttelyn suunnittelu visualisti on Matti Vaskelainen. Taito Shopista löytyy myös osasto, jossa myydään Rintalan Suomessa valmistettuja vaatteita, asusteita ja sisustustuotteita.
Aira Samulinin musta-hopea Linnanjuhlapuku, 2014

Pitsillä päällystetty uniikkipuku, suunniteltu Minna Tervamäelle kansainvälisen balettigaalan juontoasuksi, 2016
Uniikki esiintymispuku, suunniteltu tähtiartisti Tarja Turuselle suureen vappukonserttiin, Studio Jukka Rintala, 2018
Yksityiskohta Susanna Rahkamon uniikista Linnanjuhlapuvusta, 2017

Punainen uniikkipuku, silkkisatiinia ja upeaa kukkapitsiä, suunniteltu näyttelijätär/laulaja Maria Lundille, Tulkoon joulu -konserttikiertue, 2017
Yksityiskohta uniikista iltapuvusta, vedenvihreää duchessea satiinia yhdistettynä kultapitsiin ja -koristeisiin, sopraano Angelika Klasin Linnanjuhlapuku, 2016
Uniikki iltapuku, punaista luonnonsilkki-satiinia, veistoksellinen yläosa korostaa keveää alaosaa, suunniteltu Marimekon näytökseen finaalipuvuksi, 2005Huomenna alkaa Naantalissa Unikeonpäivät, jotka kestää to-pe 26.-27.7. Jos satutte olemaan paikan päällä, niin torstaina klo 18:45-20:00 Kaivohuoneen terassin edessä järjestetään upea Jukka Rintalan gaalanäytös! Jos itse näytökseen ei pääse, niin Naantalissa on parhaillaan käynnissä myös Jukka Rintalan myyntinäyttely Unelmien aika. Näyttely kestää 4.8 asti ja sijaitsee paikassa Naantalin Wanha Raatihuone, Mannerheiminkatu 14.


Ja tähän loppuun vielä ylläpitäjien päivän asut:

Päivi oli pukeutunut helteeseen sopivasti Iron Fistin pikkumekkoon ja Irregular Choicen kenkiin.


Satu oli pukeutunut hellettä uhmaten Smashed Lemonin hameeseen, ja Päivin suunnittelemaan ja ompelemaan kuppikakkuhuppariin ja asusteisiin.

Jos liikutte Savonlinnan suunnilla, suosittelemme ehdottomasti yhdeksi pysähdyspaikaksi Muodin muotokuva -näyttelyä!

Terveisin,
Päivi ja Satu

1 kommentti: