lauantai 14. heinäkuuta 2018

Jyväskylän miitti 6.5.2018

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan:

Tämän artikkelin aihe on 6.5 sunnuntaina järjestetty miitti Jyväskylässä. Artikkelin piti tulla julkaisuun jo toukokuussa, mutta meille tuli tietoteknisiä ongelmia. Nyt ongelmat on saatu korjattua ja Striittiksen blogin päivittäminen jatkuu. Artikkelin on kirjoittanut ja valokuvannut ylläpidosta Päivi.


Meiltä oli pyydetty miittiä Jyväskylään ja päätimme järjestää sen juuri tänä kyseisenä sunnuntaina 6.5, koska silloin oli muutakin menoa luvassa. Veturitalleilla oli paikallisen anime- ja mangaseura Tsukiain järjestämä kirpputori, ja sen yhteyteen oli hyvä tehdä pieni työpaja ja houkutella paikallisia katumuotiharrastajia kokoontumaan yhteen. Miittejä on hyvä järjestää erilaisten tapahtumien yhteyteen, koska niihin saapuu myös sellaisia kävijöitä, ketkä eivät vielä tiedä Street Fashion Finlandin toiminnasta, mutta ovat kuitenkin potentiaalista kohdeyleisöä. 


Sunnuntaina aamulla meitä ajeli peräti kolmen hengen seurue Kouvolasta Jyväskylään. Kirpputori aukaisi ovensa klo 13:00 ja samaan aikaan starttasi työpaja. Kaikki oli hyvin valmiina tapahtuman alkaessa!


Kirpputoripuolella oli myynnissä mm. animea ja mangaa, vaatteita, julisteita, kenkiä, figuureja, pehmoleluja ja koruja. 


Työpaja oli Striittiksen Katumuodikas asuste -työpaja. Asusteet ovat todella tärkeä osa pukeutumista! Asusteilla täydennetään ja viimeistellään asukokonaisuus. Erikoisia vaatteita on vaikea valmistaa, mutta asusteita voi oppia näpertämään kuka tahansa. Yksinkertaisesta vaatteesta saa tehtyä mielenkiintoisen hyvillä asusteilla. Tässä valossa kannattaa ehdottomasti panostaa asusteiden valintaan ja kokeilla niiden valmistamista - ja jos ei muuten, niin tulla työpajaamme opettelemaan miten helposti voi tehdä kivoja asusteita! Työpajassa on aina 3 euron materiaalimaksu, jota vastaan saa tehdä useita asusteita.
Aika meni todella nopeasti! Päivä Veturitalleilla päättyi klo 16:00 ja tämän jälkeen siirryimme Pannukakkutaloon Jyväskylän ydinkeskustaan syömään. Kaiken hälinän keskellä unohdin ottaa koko miittiporukasta valokuvan! Meitä oli paikalla noin 12 henkilöä. Kuten normaalia, tervetulleita olivat kaikki katumuotia harrastavat ja aiheesta kiinnostuneet henkilöt, eikä miittiin ollut pakko pukeutua juuri katumuotivaatteisiin.


Ruuan jälkeen otimme muutamia asukuvia!

@_jun.0_


@teddyneedshugs@stanulia


@mawetsu


@this_hades ja Paula


Valokuvauksen jälkeen Jyväskylän miitti oli virallisesti päättynyt. Suunnittelimme paluuta Kouvolaan, kun saimme kuulla Jyväskylässä olevan parhaillaan Suomen Tivoli. Huvittelunhalu vei voiton, ja päätimme ajella katsomaan millaisesta tivolista on kyse. Vaikka vierailu tivolissa ei kuulunut miittiohjelmaan, tässä kuitenkin muutamia valokuvia myös sieltä!


Allekirjoittanut on suuri huvipuistoviihteen ystävä, mutta nähtävästi 28-vuotias kehoni ei enää kestä kaikkea mitä mieli haluaa. Minun silmissäni hurjimmat ja pyörivimmät laitteet voisivat yhtä hyvin olla nimeltään "Vatsantyhjentäjä 3000", "Kuole nuorena" ja "Tämä tuntuu vielä pahemmalta kuin miltä näyttää". Huvipuistot ja tivolit ovat kivoja, mutta vähän kehnoja paikkoja katumuotimiittejä varten. Monesti miitteihin haluaa pukeutua parhaimpiinsa, mutta nämä hienoimmat vaatteet eivät välttämättä ole niitä käytännöllisimpiä asuja kävellä koko päivän ajan ja pyöriä laitteissa. Suomen Tivolissa selvisimme laitteista ulos yhdessä palassa vaikka peruukeista, hatusta, ruseteista ja lävistyksistään täytyi välillä pitää melko lujasti kiinni, hameen helmat lepattivat tuulessa ja paksupohjaiset kengät eivät ole hyvät epätasaisella maalla.


Kengistäni on muuten kyselty paljon. Ne ovat Demonian Stack 301 saappaat ja niillä on oikein hyvä kävellä (tasaisella maalla) huolimatta pohjan korkeudesta. 
Satu (@mytwistedtwinsister)

Kiitos lukemisesta!

- Päivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti